Geld verdienen met Instagram: 6 manieren voor succes

Heb je wel eens gedacht aan wat geld verdienen met Instagram voor jou zou kunnen betekenen? Het is tegenwoordig een hartstikke leuke en vruchtbare manier om een centje bij te verdienen. Als je de kneepjes van het vak kent, kun je jouw Instagram-account transformeren tot een echte geldboom!

In dit superleuke artikel gaan we je vertellen over de vele manieren om jouw Instagram wat op te leuken en er tegelijkertijd iets aan te verdienen. Stel je voor, je werkt samen met toffe merken of je begint je eigen online winkeltje. Klinkt goed, hé? We gaan samen ontdekken hoe je meer volgers kunt trekken en hoe je echt alles uit je Instagram kunt halen. Ga je mee op avontuur?

Wat we behandelen

 • Verschillende manieren om geld te verdienen met instagram
 • Zoals Influencer worden, affiliate marketing, eigen webshop starten
 • Het verkopen van foto’s of oude spullen en advertenties plaatsen
 • We sluiten af met nog 4 tips om succesvol te worden met Instagram
geld verdienen met instagram

1. Word Instagram influencer

Als Instagram influencer kun je geld verdienen door samen te werken met merken, gesponsorde posts te plaatsen en je persoonlijk merk op te bouwen. Succes hangt af van volgersaantal, publieksbetrokkenheid en kwalitatieve content. Invloedrijke influencers trekken merken aan voor promotiedoeleinden. Een sterke persoonlijkheid en interactie met volgers zijn essentieel voor succes op Instagram.

Samenwerken met merken
Instagram influencers verdienen vaak geld door partnerships met merken en het plaatsen van gesponsorde content, zoals productfoto’s, recensies of kortingscodes. Deze samenwerkingen helpen hen niet alleen aan inkomsten, maar ook aan geloofwaardigheid binnen hun niche en het opbouwen van duurzame professionele relaties.

Je eigen producten promoten
Een andere manier om geld te verdienen als Instagram influencer is door je eigen producten te promoten. Dit kunnen fysieke producten zijn die je produceert of digitale producten zoals e-books of online cursussen.

Voordelen van Instagram influencer

 • Geld verdienen met je passie
 • Creatieve vrijheid hebben
 • Samenwerken met interessante merken
 • Je eigen merk opbouwen en positioneren als expert

Als Instagram influencer heb je de mogelijkheid om geld te verdienen terwijl je jouw passie volgt en een impact hebt op je volgers. Het vergt echter ook hard werken, con

2. Maak gebruik van affiliate marketing

Een manier om geld te verdienen op Instagram is affiliate marketing. Hier promoot je andermans producten en krijg je een commissie voor verkopen via je speciale link. Het werkt vooral goed als je veel betrokken volgers hebt die geïnteresseerd zijn in de producten die je aanraadt.

Leer meer hierover: Geld verdienen met Affiliate Marketing

Affiliate marketing biedt de kans op een passief inkomen zonder dat je eigen producten nodig hebt of klantenservice moet bieden. Je verdient geld elke keer dat iemand iets koopt via jouw link.

Voordelen van affiliate marketing

 • Passief inkomen: Zet je affiliate links op en verdien geld, ook als je slaapt.
 • Lage opstartkosten: Je hoeft niet veel te investeren en hebt geen eigen producten nodig.
 • Keuzevrijheid: Kies producten die passen bij je niche en waar je achter staat.

Het is belangrijk om producten te kiezen die aansluiten bij de interesses van je doelgroep om succesvol te zijn in affiliate marketing.

3. Open je eigen webshop

Verkopen via Instagram shop is echt een toffe manier om jouw spullen online aan de man te brengen. Je kan gewoon de dingen die je wilt verkopen vanuit Instagram taggen en zo mensen naar je online winkel sturen. Dat is superhandig om een hoop nieuwe mensen te bereiken en je verkoopt lekker veel! Of je nou kleren en accessoires of digitale spulletjes zoals e-books en online cursussen verkoopt, door een winkel op Instagram te starten, kan je lekker bijverdienen.

hoe geld verdienen met instagram

Lees meer hierover: Webshop Beginnen? Dit is wat je moet weten voor je start!

Als je wilt beginnen, moet je even een online winkel starten. Er zijn een hoop websites waar je dit makkelijk kan doen, zoals Shopify, WooCommerce of Etsy. Pik er eentje uit die bij je past en niet te duur is, en dan volg je gewoon de stappen om je eigen shop op te zetten.

Voordelen van je eigen webshop

 • Groot bereik: Op Instagram kan je heel veel mensen bereiken, want er zijn meer dan een miljard gebruikers.
 • Directe verkoop: Mensen kunnen jouw producten supersnel kopen met slechts een paar klikken en ze hoeven niet eens Instagram te verlaten.
 • Visuele focus: Instagram is helemaal gericht op mooie foto’s, dus je kunt jouw producten op een prachtige manier laten zien.
 • Instagram Shopping-functies: Met de winkelfuncties op Instagram kunnen je volgers heel eenvoudig jouw producten vinden en ze meteen aanschaffen.

4. Verkoop je foto’s en video’s

Als je een talent hebt voor fotografie of videografie, is er een geweldige mogelijkheid om geld te verdienen door je foto’s en video’s te verkopen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen, variërend van het verkopen van stockfoto’s en -video’s aan grafisch ontwerpers en contentmakers, tot het aanbieden van aangepaste foto- en videodiensten voor individuele klanten. Het verkopen van je visuele content kan een nieuwe bron van inkomsten creëren en je passie omzetten in een winstgevende onderneming.

Voordelen van het verkopen van foto’s en video’s:

 • Creëer een passief inkomen door je werk te verkopen aan meerdere kopers
 • Bereik een groot publiek via stockfotografie platforms
 • Bied aangepaste foto- en videodiensten aan en werk direct met klanten samen

Door verkoop van foto’s en video’s kun je geld verdienen met je fotografie- of videografiepassie. Verbeter je werk, promoot jezelf en werk samen met platforms en klanten om je media-inkomsten te verhogen en groeikansen te benutten.

5. Verkoop oude spullen

Verkoop van oude spullen is een slimme manier om wat extra geld te verdienen en tegelijkertijd je huis op te ruimen. Instagram is daarvoor het perfecte platform, omdat je via mooie foto’s en slimme hashtags een groot publiek kunt bereiken. Begin met het sorteren van spullen die je niet meer gebruikt of nodig hebt. Dat kan van alles zijn: kleding, accessoires, boeken of zelfs meubels. Maak vervolgens goed belichte en heldere foto’s om je items zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren op je Instagram-account.

Bied je tweedehands items op Instagram aan met heldere beschrijvingen en wees open over hun toestand. Zet passende hashtags in zoals #tweedehands en #vintagekleding zodat liefhebbers jou sneller vinden. Gebruik Instagram Stories en Highlights voor updates en acties.

Voordelen van het verkopen van je oude spullen op Instagram:

 • Je verdient extra geld met items die je toch niet gebruikt.
 • Het is een geweldige manier om je huis op te ruimen en meer ruimte te creëren.
 • Met mooie foto’s en slimme hashtags bereik je snel een groot publiek.

6. Advertenties plaatsen op Instragram

Instagram heeft een reclamesysteem waar organisaties hun goederen en services kunnen aanprijzen. Je kunt dit platform gebruiken om geld te verdienen op Instagram. Maak advertenties die in de feeds en verhalen van Instagramgebruikers te zien zijn om meer bekendheid te krijgen en bezoekers naar je website of profiel te sturen.

Als je aan de slag wilt met adverteren op Instagram:

 • Maak een zakelijk Instagram-profiel aan: Schakel over naar een zakelijk account voor advertentieopties.
 • Definieer je reclamedoelstellingen: Stel duidelijke doelen om je advertenties effectief te richten.
 • Bepaal je budget en betalingswijze: Kies hoe je betaalt voor advertenties en beperk uitgaven met een daglimiet.
 • Creëer je advertenties: Gebruik aantrekkelijke beelden en duidelijke tekst in je advertenties.
 • Target je publiek: Richt je op klanten via demografie en interesses.
 • Publiceer je advertenties en monitor de resultaten: Evalueer prestaties en pas aan voor optimalisatie.

Met een actieve gemeenschap van meer dan een miljard mensen elke maand biedt Instagram via adverteren een kans om met potentiële klanten in contact te komen. Door visueel verleidelijke reclames te maken en die te richten op de correcte doelgroepen, kun jij jouw bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren en je inkomsten verhogen.

Voordelen van het verkopen van je oude spullen op Instagram:

 • Bereik: Adverteren op Instagram kan jouw boodschap bij meer dan een miljard actieve gebruikers krijgen.
 • Visual Appeal: Instagram’s visuele aard helpt om klanten aan te trekken met aantrekkelijk beeldmateriaal.
 • Targeting: Richt advertenties op specifieke gebruikers met Instagram’s geavanceerde targetingopties.

Extra: 4 tips om succesvol te worden op Instagram

Wil je succesvol worden op Instagram? Volg deze 4 eenvoudige tips:

 1. Consistentie is essentieel: Post regelmatig zodat volgers weten wanneer ze nieuwe content van je kunnen verwachten, wat hun enthousiasme behoudt en ze terug laat komen.
 2. Kwaliteit boven kwantiteit: Steek tijd in hoge kwaliteit foto’s en video’s met goed licht en coole compositie. Een beetje nabewerking helpt je op te vallen op Instagram, want beelden tellen!
 3. Wees interactief: Om te groeien, is het belangrijk niet alleen te posten, maar ook actief te communiceren met je volgers en te reageren op andere accounts. Zo creëer je een gezellige community en trouwe fans.
 4. Hashtags zijn je vriend: Zet passende, populaire hashtags in je posts om meer zichtbaarheid en volgers te krijgen. Ze verbinden je met de Instagram-community en mensen met dezelfde interesse.

Volg deze stappen voor een solide basis van je Instagram-account. Pas strategieën toe, groei en blijf echt. Zo vergroot je niet alleen je volgers, maar bouw je ook een betrokken community.

Geld verdienen met Instagram

Om het simpel te zeggen, als Instagram influencer kun je lekker geld verdienen en je persoonlijk merk sterk neerzetten door samenwerkingen aan te gaan met toffe merken en je eigen creatieve content te delen. Of je nu promoties doet voor anderen of je eigen goodies verkoopt, de sleutel tot succes is een mix van volgersaantallen, echte interactie en top content. En wie weet, voor je het weet ben jij die influencer waar iedereen het over heeft! Dus ga ervoor, deel je passie en maak van je Instagram account meer dan alleen een foto-feed.

Veelgestelde vragen

Wat is Instragram?

Instagram is een sociale media app waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen delen, verhalen kunnen posten en met anderen kunnen communiceren via likes, reacties en privéberichten.

Wat is de beste manier om geld te verdienen met Instagram?

Om geld te verdienen op Instagram, bouw een sterke volgersbasis, werk samen met merken, doe aan affiliate marketing, verkoop je eigen producten, gebruik Instagram Shopping, of verdien met Instagram Live Badges. Succes komt met een goede niche, kwalitatieve inhoud, en interactie met je publiek.

Hoe kan ik samenwerken met merken als influencer?

Als influencer creëer je een betrokken volgersbasis en ontwikkel je sterke personal branding. Benader merken met een professioneel voorstel, blijf actief op platforms en netwerk bij evenementen. Voor duurzame merkenrelaties is goede communicatie essentieel. Wees consistent en authentiek!