Esketit Review 2024: Een Compleet Overzicht en Evaluatie

In deze zeer uitgebreide review zullen we alles behandelen wat je moet weten over Esketit.

Voordelen

 • Automatisch Investeren
 • Gemiddeld rendement 12.38%
 • Investeren vanaf €10,-
 • 0.5% cashback voor 90 dagen
 • Secundaire markt
 • Hoge trustpilot score van 4.3,-

Nadelen

 • Geen app beschikbaar
 • Beperkte diversificatie

Kom meer te weten over Esketit, een nieuw en opvallend platform in de financiële wereld van 2024. We laten je duidelijk zien wat Esketit allemaal kan en bekijken het kritisch: wat is goed en wat kan beter? Of je nu al heel wat weet over investeren of net start, deze review helpt je uitvissen of Esketit past bij wat jij wilt doen met je geld in 2024.

esketit review

Overview

TerugkoopgarantieJa
Alternatieve garantie
Gemiddeld jaarlijks rendement12.38%
Automatisch investerenJa
Investeren vanaf€ 10,-
Totaal geïnvesteerd€ 452,52 mln.
Termijnen1 dag – 60 maanden
Soorten leningenKrediet, zakelijk, lening op afbetaling, vastgoed en korte termijn
Aantal lening verstrekkers11
Aantal landen7
Data is afkomstig van Februari 2024

Wat is Esketit?

Esketit is een interessant en opkomend platform op het gebied van peer-to-peer (P2P) lenen. P2P lenen is een manier van lenen waarbij individuen direct aan anderen kunnen lenen, zonder tussenkomst van traditionele financiële instellingen zoals banken. Esketit speelt hier een belangrijke rol door een platform te bieden waarop investeerders en leners elkaar gemakkelijk kunnen vinden.

Wat Esketit onderscheidt van andere platforms, is de focus op gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om in diverse leenprojecten te investeren, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel nieuwe als ervaren investeerders. Zo kan je met Esketit investeren in leningen met verschillende looptijden en rendementen, waardoor je jouw investeringsportfolio goed kunt diversifiëren.

inloggen esketit

Hoe werkt Esketit?

Esketit is een opkomend platform op het gebied van peer-to-peer (p2p) lenen dat een brug slaat tussen investeerders en leners. Maar hoe werkt het eigenlijk? Nou, het is vrij simpel en super interessant, vooral als je overweegt om je geld slim te investeren.

Esketit werkt als een online marktplaats waar mensen die geld willen lenen en mensen die geld willen investeren bij elkaar komen. Als investeerder kun je je geld dus beschikbaar stellen voor leningen aan anderen, en hierover rente ontvangen. Dat is jouw winst. Aan de andere kant, als lener, kun je via dit platform gemakkelijker toegang krijgen tot leningen, vaak tegen scherpere rentetarieven dan bij traditionele banken.

Het proces begint wanneer een lener een leningsaanvraag indient op Esketit. Deze aanvraag wordt eerst zorgvuldig geëvalueerd door Esketit. Ze kijken naar de kredietgeschiedenis van de lener, hun financiële status en andere relevante informatie om het risico te beoordelen. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, wordt deze beschikbaar gesteld aan de investeerders op het platform.

Als investeerder kun je door de beschikbare leningsaanvragen bladeren en kiezen in welke je wilt investeren. Je kunt zelfs kiezen hoeveel je in een specifieke lening wilt investeren, waardoor je jouw investeringen kunt spreiden over verschillende leningen om je risico te verkleinen.

De betalingen van de leners, inclusief rente, worden maandelijks gedaan. Deze betalingen worden dan verdeeld onder de investeerders op basis van het bedrag dat ze geïnvesteerd hebben in de lening. Het mooie is dat Esketit ook tools en informatie biedt om je te helpen betere investeringsbeslissingen te nemen.

Loyaliteitsbonus

Een leuk aspect van Esketit is de loyaliteitsbonus. Stel je voor, hoe meer je investeert en betrokken bent, hoe meer voordeeltjes je terugkrijgt. Dat betekent dus dat als je actief blijft en je investeringen slim aanpakt op Esketit, je extra beloningen kunt verdienen. Het is net alsof Esketit je een high-five geeft als dank voor je trouw en inzet. Dus, hoe meer je meedoet, hoe meer bonuspunten je op je account ziet verschijnen. Hoe cool is dat?

Loyaliteitsbonus: Bij het investeren van €25.000,- krijg je 0.5% en bij €50.000,- krijg je 1% bonus.

Gebruiksvriendelijkheid

Als we het hebben over de gebruiksvriendelijkheid van Esketit, valt direct op dat het platform is ontworpen met de eindgebruiker in gedachten. De interface is intuïtief en makkelijk navigeerbaar, wat het voor zowel beginners als ervaren investeerders prettig maakt om te gebruiken. Je kunt eenvoudig je weg vinden naar verschillende onderdelen van de website, zoals je persoonlijke dashboard, investeringsoverzichten en de instellingen voor automatisch investeren.

Bovendien zijn er diverse hulpbronnen beschikbaar, zoals FAQ-secties, handleidingen en klantenservice, die allemaal bijdragen aan een positieve gebruikerservaring. Met duidelijke informatie en stap-voor-stap-instructies kunnen gebruikers vol vertrouwen navigeren en beslissingen nemen binnen het Esketit-platform. Kortom, de gebruiksvriendelijkheid is zeker een sterk punt van dit investeringsplatform.

Automatisch investeren

Een van de belangrijkste kenmerken van Esketit is het gemak van automatisch investeren. Voor veel mensen die geïnteresseerd zijn in investeren maar niet constant de markt willen of kunnen volgen, biedt Esketit een handige oplossing.

Automatisch investeren via Esketit betekent dat je geld kunt investeren zonder dat je elke dag zelf hoeft te handelen of beslissingen te nemen. Je stelt eens je voorkeuren in, zoals het risiconiveau dat je bereid bent te nemen en de bedrijven of sectoren waarin je wilt investeren. Daarna gaat Esketit voor jou aan het werk.

Standaard strategieën

Esketit biedt gebruikers vooraf ingestelde investeringsstrategieën waarmee je automatisch kunt investeren in verschillende leningtypes. Dit betekent dat je, zodra je eenmalig jouw voorkeuren selecteert, zoals looptijd en risiconiveau, Esketit alles voor je regelt. Het is een handige manier om te diversifiëren en tijd te besparen, waardoor je zonder veel moeite jouw portefeuille kunt laten groeien.

esketit automatisch investeren standaard strategie

Eigen strategie maken

Met automatisch investeren bij Esketit heb je de mogelijkheid om niet alleen gebruik te maken van vooraf ingestelde strategieën, maar ook om jouw persoonlijke touch toe te voegen. Stel je eens voor: je creëert een strategie die perfect aansluit op jouw financiële doelen en risicotolerantie. Klinkt goed, toch?

Met de optie om een eigen strategie te maken, kun je de touwtjes in handen nemen en zelf bepalen hoe jouw investeringen worden beheerd. Dit betekent dat je zelf kunt beslissen in welke leningen je wilt investeren, welke looptijden jouw voorkeur hebben en welk rendement je nastreeft. Het geeft je de vrijheid om je portfolio te personaliseren en actief deel te nemen aan jouw investeringsreis met Esketit.

esketit automatisch investeren opties

Het is wel belangrijk om te onthouden dat investeren altijd risico’s met zich meebrengt. Het is verstandig om goed onderzoek te doen voordat je begint met automatisch investeren of voordat je je investeringsstrategie bepaalt. Bij Esketit kun je rekenen op heldere informatie en ondersteuning, waardoor je weloverwogen keuzes kunt maken.

Secundaire markt

In de wereld van peer-to-peer (p2p) lenen is de secundaire markt een interessant concept om te begrijpen. Stel je voor dat je geld hebt geïnvesteerd in een p2p-lening, maar voordat de looptijd van de lening om is, wil je jouw investering liquid maken. Dan kom je terecht op de secundaire markt.

De secundaire markt is in feite een platform waar investeerders hun lopende investeringen in p2p-leningen kunnen kopen of verkopen aan andere investeerders. Dit geeft een extra laag van flexibiliteit, omdat je niet vastzit aan de initiële lening tot het einde van de termijn.

Eén aspect om rekening mee te houden is dat de prijs op de secundaire markt kan variëren. Afhankelijk van vraag en aanbod, kan je de lening met winst verkopen, maar het kan ook zijn dat je genoegen moet nemen met een lager bedrag dan je initieel geïnvesteerd had. Het is dus belangrijk om de markt goed in de gaten te houden en te beoordelen wanneer het een goed moment is om te kopen of verkopen.

esketit secundaire markt
De interface van Esketit voor de secundaire markt

TIP: Let op bij het aankopen van leningen in de secundaire markt het kan zijn dat je verlies loopt door de premie.

Wie kan investeren in Esketit?

Als je geïnteresseerd bent in investeren op Esketit, zijn er een paar belangrijke dingen die je eerst moet doen. Zorg ervoor dat je deze checklist volgt:

 • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn.
 • Je moet je identiteit bevestigen met een paspoort.
 • en je bankrekening verifiëren (IBAN).

De Risico’s en rendementen

Als je geïnteresseerd bent in investeren via het Esketit-platform, is het belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s en zekerheden. Hoewel investeren in peer-to-peer leningen altijd een zeker risico met zich meebrengt, heeft Esketit verschillende maatregelen geïmplementeerd om investeerders zoveel mogelijk te beschermen. Dit omvat het aanpakken van standaardrisico’s zoals het in gebreke blijven van leningen, platformrisico’s en liquiditeitsrisico’s.

Terugkoopgarantie en groepsgarantie

Een van de sleutelmaatregelen die Esketit heeft ingevoerd, is de terugkoopverplichting (BuyBack Guarantee), waarbij leningverstrekkende partijen een verzekering bieden in het geval dat een eindgebruiker zijn lening niet kan afbetalen. Deze verstrekkers volgen het principe van ‘skin in the game’, wat betekent dat ze een deel (5%) van elk uitgegeven krediet in hun eigen boeken houden.

Daarnaast worden deze leningverstrekkers gesteund door een groepsgarantie; mocht een leningverstrekker zijn terugkoopverplichting niet kunnen nakomen, dan zal de eigenaar van de leningverstrekker (de groep) deze verplichting overnemen.

Esketit onderstreept het belang van diversificatie in je investeringen, wat eenvoudig wordt gemaakt door het platform dat je in staat stelt te spreiden over verschillende leningverstrekkers. Zelfs als een leningverstrekker failliet gaat, behoud je claimrechten waarmee je mogelijk je geld terug kunt krijgen, afhankelijk van de structuur van de lening.

Tot slot zijn alle leningverstrekkers op het Esketit-platform strikt gereguleerd door lokale regelgeving, waaronder centrale banken en consumentenbeschermingswetten, en zijn ze gelicenseerd binnen hun respectievelijke jurisdicties.

Dit alles toont aan dat Esketit serieus werk maakt van risicobeheer en dat investeerders voorzien worden van voorzorgsmaatregelen, maar zoals bij alle investeringen blijft het belangrijk je eigen onderzoek te doen en je risicotolerantie te beoordelen voor je investeert.

Is Esketit betrouwbaar?

Als platform voor peer-to-peer lending (P2P) is het begrijpelijk dat je grondig wilt onderzoeken hoe betrouwbaar het is voordat je je hardverdiende geld investeert. In 2024, heeft Esketit zijn voetafdruk in de P2P-markt verstevigd en heeft het een positie ingenomen als een populaire keuze onder investeerders die op zoek zijn naar alternatieve financieringsmogelijkheden.

Esketit maakt echt werk van het beveiligen van je geld. Ze laten duidelijk zien hoe ze werken, checken leningen heel zorgvuldig en hebben zelfs een potje geld klaarstaan voor het geval er iets misgaat. Als je kijkt wat andere mensen online zeggen, zie je veel goede verhalen over hun ervaringen. Dat zegt wel iets goeds over hoe betrouwbaar Esketit is.

Echter, zoals bij elke investering, bestaan er risico’s, en het is belangrijk om die te erkennen. Zorg ervoor dat je onderzoek doet, diversifieer je portefeuille en investeer niet meer dan je bereid bent te verliezen. Dus ja, Esketit lijkt een betrouwbaar P2P-platform te zijn, maar houd altijd een slimme en voorzichtige aanpak aan bij het investeren.

Esketit in het nieuws

Onze mening over Esketit

We zijn best wel te spreken over Esketit. Het is makkelijk te gebruiken, alles is helder en duidelijk en je hebt allerlei keuzes om je geld in te steken. Het mooie is dat we Esketit niet alleen uitgeplozen hebben, maar we hebben zelfs ons eigen geld erin gestopt. Dat laat wel zien hoeveel vertrouwen we erin hebben en dat we blij zijn met wat het allemaal te bieden heeft voor mensen die willen investeren.

Onze keuze

esketit
 • Buyback- en groepsgarantie
 • Gemiddeld jaarlijks rendement van 12.32%
 • Auto-invest optie beschikbaar
 • Investeren vanaf €10,-
 • Hoge rentes tot wel 12.5%
 • 0.5% cashback voor 90 dagen

Alternatieven voor Esketit

Peerberry

PeerBerry, opgericht in 2017, maakt investeren in leningen eenvoudig en toegankelijk. Het platform is bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en innovatieve technologie. Met een sterke focus op klanttevredenheid en veiligheid, heeft PeerBerry zich gevestigd als een betrouwbaar investeringsplatform in Europa.


Robocash

Robocash, een opkomende speler in de Europese P2P-kredietmarkt, biedt aantrekkelijke investeringsmogelijkheden met jaarlijks rendement van 11.8% Gemakkelijk te gebruiken platform met automatisch investeren optie en klanttevredenheid van 4.3/5 (Trustpilot). Flexibiliteit met secundaire marktoptie. Ideaal voor P2P-investeerders.