Geld verdienen met Affiliate Marketing

Ben je op zoek naar een manier om online geld te verdienen? Dan is affiliate marketing misschien iets voor jou! Met affiliate marketing kun je commissies verdienen door producten of diensten van anderen te promoten. In deze startgids ontdek je alles wat je moet weten om succesvol geld te verdienen met affiliate marketing in Nederland.

Wat we behandelen

 • Hoe affiliate marketing werkt en hoe je geld kunt verdienen met affiliate links.
 • De voordelen van affiliate marketing, zoals het genereren van passief inkomen.
 • Hoe je affiliate programma’s kunt vinden en selecteren die bij jouw doelgroep passen.
 • Het belang van het opstellen van een goed affiliate plan en het gebruik van effectieve marketingstrategieën.
 • Tips en trucs om meer geld te verdienen met affiliate marketing.
Geld verdienen met Affiliate Marketing

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij je als affiliate producten of diensten van anderen promoot in ruil voor een commissie. In essentie fungeer je als een tussenpersoon die potentiële klanten doorverwijst naar de verkoper.

Wanneer je deelneemt aan een affiliate-programma, krijg je unieke affiliate links die je kunt gebruiken om producten te promoten. Deze links bevatten jouw persoonlijke affiliate-ID om te tracken welke verkopen via jouw inspanningen worden gegenereerd.

Affiliate marketing is een win-win situatie voor alle partijen. De verkoper profiteert van de extra exposure en verkoopkansen die affiliates bieden, terwijl affiliates commissies verdienen voor hun promotie-inspanningen.

Hoe werkt een affiliate link?

Een affiliate link is een URL waarmee de verkoper kan identificeren dat een bepaalde verkoop is gegenereerd door een specifieke affiliate. Deze links bevatten vaak een trackingscode en/of affiliate-ID om het proces van toewijzing en commissieberekening mogelijk te maken.

Wanneer je een affiliate link ontvangt, plaats je deze op jouw website, blog of socialmediaplatforms om het product of de dienst te promoten. Het is belangrijk om je affiliate link op een opvallende en overtuigende manier te presenteren om de kans op klikken te vergroten.

Hoe kan je geld verdienen met affiliate marketing?

Wanneer een bezoeker op jouw affiliate link klikt, wordt deze doorverwezen naar de website van de verkoper. De verkoper herkent de referral door de unieke ID in de link en kan vervolgens de verkoop toewijzen aan jou als affiliate.

Als de klant binnen een bepaalde periode (meestal enkele dagen) een aankoop doet, wordt de verkoop geregistreerd en ontvang jij jouw commissie.

Voordelen

Nadelen

 • Afhangkelijkheid van derde partijen
 • Concurrentie is hoog
 • Geen controle over affiliate programma’s
 • SEO optimalisatie is uitdagend
 • Tijd- en inspanningsintensief


Hoe vind je affiliate programma’s

Er zijn verschillende manieren om affiliate programma’s te vinden en deel te nemen als affiliate marketeer. Hier zijn een aantal opties die je kunt verkennen:

Affiliate netwerken

Een van de beste manieren om affiliate programma’s te vinden, is door je aan te sluiten bij affiliate netwerken. Deze netwerken bieden een breed scala aan programma’s waar je uit kunt kiezen. Enkele populaire affiliate netwerken in Nederland zijn Daisycon, TradeTracker, Circlewise, Bol.com en Amazon Partnernet. Door je bij deze netwerken aan te melden, krijg je toegang tot een grote verscheidenheid aan affiliate programma’s.

Rechtstreeks contact met individuele bedrijven

Naast het gebruik van affiliate netwerken, kun je ook rechtstreeks contact opnemen met individuele bedrijven waarvan je producten wilt promoten. Veel grote ecommerce winkels, zoals Coolblue en Wehkamp, hebben hun eigen affiliate programma’s waar je je bij kunt aanmelden. Door rechtstreeks met deze bedrijven samen te werken, kun je mogelijk profiteren van hogere commissies en meer flexibiliteit in samenwerking.

Door zowel affiliate netwerken als individuele bedrijven te verkennen, vergroot je je kansen om diverse affiliate programma’s te vinden en je inkomstenpotentieel te maximaliseren.

Populaire affiliate netwerken in Nederland

Circlewise

Circlewise is een affiliate marketing platform voor het verbinden van bedrijven met partners en het beheren van affiliate campagnes. Het biedt geavanceerde analyses voor het verhogen van online zichtbaarheid en inkomsten door effectief partnermanagement en performance-marketing.


TradeTracker.com

TradeTracker.com is een vooraanstaand affiliate marketing netwerk, gericht op online prestatiegebonden marketingoplossingen om adverteerders en uitgevers samen te brengen voor groei en optimale ROI. Het netwerk biedt effectieve campagnes, gebruiksgemak, real-time data en persoonlijke service voor verhoogde verkoop en merkbekendheid.


Daisycon

Daisycon is een performance-based marketingnetwerk dat zich richt op affiliate marketing en leadgeneratie. Adverteerders promoten hun producten en vergroten hun zichtbaarheid, terwijl publishers inkomsten verwerven door sales, leads of clicks. Daisycon biedt hiervoor tools en tracking software aan.

Affiliate programma’s kiezen

Bij het selecteren van affiliate programma’s is het belangrijk om te kijken naar de relevantie van de producten voor jouw doelgroep. Je wilt immers producten of diensten promoten die aansluiten bij de interesses van je volgers. Hierdoor vergroot je de kans dat zij daadwerkelijk overgaan tot een aankoop via jouw affiliate link.

Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de hoogte van de commissies die je kunt verdienen. Sommige affiliate programma’s bieden hogere commissies dan andere. Door te kiezen voor programma’s met aantrekkelijke commissievoorwaarden, kun je meer verdienen met je affiliate marketing inspanningen.

Een andere factor om rekening mee te houden bij het kiezen van affiliate programma’s is je niche. Richt jij je bijvoorbeeld op de fitnessbranche? Dan is het verstandig om je aan te sluiten bij affiliate programma’s die gericht zijn op sportkleding, fitnessapparatuur en gezondheidsvoeding. Door programma’s te selecteren die nauw aansluiten bij jouw niche, vergroot je de kans op succes.

Een affiliate plan opstellen

Om succesvol te zijn met affiliate marketing is het belangrijk om een goed affiliate plan op te stellen. Hiermee kun je de juiste strategieën en tactieken implementeren om je doelen te bereiken. Een effectief affiliate plan omvat het schrijven van productreviews waarin je je eigen ervaringen en oprechte aanbevelingen deelt. Door vertrouwen op te bouwen bij je publiek en alleen producten te promoten die je zelf vertrouwt en gebruikt, vergroot je je geloofwaardigheid.

Om effectieve productreviews te schrijven, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

 1. Onderzoek het product: Leer alles wat je kunt over het product voordat je begint met schrijven. Bestudeer de functies, voordelen en mogelijke nadelen. Dit stelt je in staat om een eerlijke en grondige review te schrijven.
 2. Ervaringen delen: Deel je eigen ervaringen met het product. Vertel je lezers hoe het product jou heeft geholpen en welke resultaten je hebt behaald. Dit maakt je review persoonlijker en geloofwaardiger.
 3. Oprechte aanbeveling: Geef een eerlijke aanbeveling aan je lezers. Vertel ze waarom je het product aanraadt en hoe het hun leven kan verbeteren. Wees transparant en vermijd het pushen van producten puur om commissies te verdienen.

Een goed affiliate programma heeft lesvideo’s, handige gidsen en zoekwoorden om meer bezoekers aan te trekken. Video’s leren je publiek iets nieuws en inspireren ze, en met de juiste zoekwoorden maak je je website beter vindbaar. Dat trekt mensen die echt geïnteresseerd zijn.

Richt je ook op eerlijke productbeoordelingen en echte aanbevelingen.

Daarmee win je het vertrouwen van je bezoekers en maak je je affiliate marketing sterker. Steek tijd in nuttige informatie en verbeter steeds je aanpak voor een betrouwbaar en winstgevend affiliate bedrijf.

Tips voor meer geld verdienen met affiliate marketing

Tips om meer geld te verdienen met affiliate marketing

Wil je graag je inkomsten verhogen met affiliate marketing? Hier zijn enkele waardevolle tips om je op weg te helpen:

 1. Bouw een mailinglijst: om direct contact te onderhouden met je publiek en updates over aanbiedingen en promoties te sturen. Voeg waarde toe en promoot relevante affiliate producten.
 2. Verbeter je content: door het continu te updaten met waardevolle informatie gericht op de behoeften en interesses van je doelgroep. Waardevolle content vergroot de kans dat lezers handelen op je aanbevelingen.
 3. Gebruik duidelijke call-to-actions: om lezers te stimuleren tot actie over te gaan, zoals het klikken op affiliate links. Plaats aantrekkelijke knoppen of links die de voordelen van de producten onderstrepen.

Volg de resultaten en optimaliseer

Om je inkomsten met affiliate marketing te maximaliseren, is het belangrijk om de resultaten van je campagnes te volgen en te analyseren. Gebruik trackingtools om te zien welke links het meest effectief zijn en welke producten de meeste conversies genereren. Op basis van deze gegevens kun je je strategie verfijnen en je inspanningen richten op de meest succesvolle affiliate programma’s en producten.

Geef niet te snel op

Affiliate marketing vergt tijd en geduld. Het is belangrijk om niet te snel op te geven, zelfs als je in het begin nog geen resultaten ziet. Succesvol worden met affiliate marketing kost tijd en inzet, maar het kan uiteindelijk een geweldige bron van inkomsten zijn.

Houd vol en blijf focussen op je doel. Blijf werken aan het verbeteren van je affiliate marketing strategie en leer van je ervaringen. Geduld is een sleutel tot succes, dus blijf volhouden.

Laat je niet ontmoedigen als je niet meteen succes ziet. Blijf je focussen op het bieden van waarde aan je publiek en het maken van relevante content. Blijf leren en groeien in de wereld van affiliate marketing en blijf jezelf uitdagen om je doelen te bereiken.