Peerberry Ervaringen 2024: Een Betrouwbaar P2P-platform

In deze zeer uitgebreide review zullen we alles behandelen wat je moet weten over Peerberry.

Voordelen

 • Buyback- en groepsgarantie
 • Automatisch investeren
 • Gemiddeld rendement 11.2%
 • Zeer goede staat van dienst
 • Investeren vanaf €10,-
 • 0.5% cashback voor 90 dagen
 • Geweldig p2p platform
 • Meest betrouwbare p2p partij

Nadelen

 • Geen secundaire markt
 • Beperkte diversificatie
 • Periodieke cash drag

Als investeerder is het van belangrijk om het juiste platform te vinden om je vermogen te laten groeien. Maak kennis met Peerberry, een dynamisch beleggingsplatform dat opvalt in de branche. In deze Peerberry review gaan we dieper in op de belangrijkste kenmerken, voordelen en mogelijke verbeterpunten. Je krijgt dus een uitgebreid overzicht van deze beleggingsmogelijkheid.

Peerberry review

In het kort

Peerberry is een geweldig online peer-to-peer platform. Het heeft een indrukwekkend gemiddeld rendement van 11,2%. Het heeft een uitstekende reputatie en je kunt al investeren vanaf slechts €10. Maak gebruik van hun terugkoop– en groepsgarantie en ontvang 0,5% cashback gedurende de eerste 90 dagen. Met de handige automatische investeringsfunctie groeit je spaargeld moeiteloos.

Overzicht

TerugkoopgarantieJa
Alternatieve garantieGroepsgarantie*
Gemiddeld jaarlijks rendement11.22%
Automatisch investerenJa
Investeren vanaf€ 10,-
Totaal geïnvesteerd€‎ 2,262 Miljard
Termijnen1 dag – 60 maanden
Soorten leningenVastgoed, zakelijk, leasen, korte- en lange termijn
Aantal lening verstrekkers41
Aantal landen14

Wat is Peerberry?

PeerBerry is een investeringsplatform gespecialiseerd in de beleggingssector voor leningen. Het platform richt zich op het bieden van gebruiksvriendelijke tools. Zo kunnen mensen eenvoudig en met vertrouwen in leningen investeren. PeerBerry benadrukt het belang van risicobeheer en innovatie. Dit is om een stabiel en passief inkomen voor beleggers te genereren. PeerBerry, opgericht in 2017, heeft zich gevestigd als een betrouwbare keuze voor beleggers in Europa. Dat komt mede door de sterke banden met de Aventus Group, de oprichters, en andere zakelijke partners.

Gebruikerservaring

Peerberry biedt een gebruiksvriendelijke, transparante en veilige beleggingservaring, afgestemd op de behoeften van zowel nieuwe als ervaren investeerders.

Gebruiksvriendelijk Platform

Het platform is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Navigeren door de website is makkelijk, wat helpt om de gewenste informatie te vinden. Gebruikers krijgen een duidelijk dashboard dat belangrijke informatie zoals het totale geïnvesteerde bedrag, lopende investeringen, en verwachte rendementen in een oogopslag toont.

Automatisch investeren

Deze functie is een groot pluspunt voor gebruikers die tijd willen besparen. Het stelt je in staat om investeringscriteria in te stellen en vervolgens automatisch te investeren in leningen die aan deze criteria voldoen.

Hoe het werkt in de achtergrond

 • Automatisering: Investeer automatisch in beschikbare leningen op basis van jouw strategie.
 • FIFO-systeem: Strategieën worden verwerkt op basis van ‘eerst gecreëerd of bijgewerkt, eerst verwerkt’.

Welke opties kan je instellen bij auto invest?

Gebruikers kunnen hun Auto Invest-instellingen aanpassen op basis van rente, looptijd, land, en leningverstrekker, wat een gepersonaliseerde beleggingservaring biedt. Zo heb je de volgende opties:

PortefeuillegrootteKies hoeveel je wilt investeren
Maximale investering per leningBepaal het maximum per lening
RentepercentageSelecteer je gewenste rente
Looptijd van de leningKies de duur van de leningen waarin je investeert
Landen en kredietverstrekkersSpecificeer jouw voorkeuren
HerinvesteringAutomatisch herinvesteren van opbrengsten

Auto Invest biedt een gestroomlijnde manier van investeren. Je kunt kiezen uit verschillende opties die aansluiten bij jouw investeringsstrategie en doelen

Peerberry Loyaliteitsbonus

De Peerberry Loyaliteitsbonus is gemaakt om investeerders te belonen voor hun toewijding en consistentie. Of je nu een beginnende of ervaren investeerder bent, deze bonusstructuur biedt aantrekkelijke voordelen op verschillende niveaus. Hier is hoe het werkt:

 1. Zilver: Heb je een portefeuille van meer dan €10.000? Dan kom je in aanmerking voor het Zilverniveau, waar je een bonus van 0,5% ontvangt.
 2. Goud: Als je portefeuille groeit tot meer dan €25.000, bereik je het Goudniveau. Hier ontvang je een verhoogde bonus van 0,75%.
 3. Platinum: Voor de serieuze investeerders met een portefeuille van meer dan €40.000, is er het Platinumniveau. Op dit hoogste niveau ontvang je de topbonus van 1%. Dit is ideaal voor investeerders die groot inzetten en het meeste uit hun investering willen halen.

Het mooie van deze bonusstructuur is dat het investeerders op alle niveaus beloont en aanmoedigt om hun investeringen te laten groeien.

Wie mag investeren bij Peerberry?

Bij Peerberry kun je je al registreren zodra je een bankrekening hebt in de Europees Economische Ruimte (EER). In totaal zijn er twee voorwaarden voor dat je mag beginnen:

 • Europees bank account op je naam hebben
 • 18 jaar of ouder zijn.

Het is helaas niet mogelijk om een custody account aan te maken voor je kind.

Waarom Peerberry een Veilige Keuze is voor P2P Lending

Als je overweegt te investeren via Peerberry, is het belangrijk om te begrijpen waarom vele beleggers Peerberry als een betrouwbare en veilige P2P lending optie zien. Dit is zowel door de structuren die het platform heeft opgezet voor fondsveiligheid als door de positieve ervaringen van gebruikers door de jaren heen.

De rol van de buyback guarantee

De kern van de beleggersbescherming bij Peerberry ligt in hun terugkoopgarantie. Als een lening meer dan 60 dagen vertraging heeft, treedt de garantie in werking waardoor je investering plus rente wordt teruggekocht. Dit mechanisme heeft een significante impact op het verlagen van het risico voor investeerders.

Peerberry is uniek omdat ze rente blijven betalen op leningen die te laat zijn.

Transparantie en betrouwbaarheid van het bedrijf

Peerberry benadrukt de waarde van transparantie en heeft een reputatie opgebouwd als een betrouwbaar platform. Inzicht in hun werkwijze, financiële rapporten en een open communicatiekanaal zijn slechts enkele voorbeelden van hoe Peerberry vertrouwen wekt onder zijn gebruikers.

De Invloed van Wijzigingen in de Markt

Marktveranderingen vormen een voortdurende uitdaging bij het investeren. De wijzigingen kunnen een aanzienlijke impact hebben op de rentabiliteit en het Peerberry risico profiel. Het is belangrijk voor beleggers om op de hoogte te blijven van dergelijke Peerberry marktwijzigingen om strategische beslissingen te nemen.

Denk bijvoorbeeld aan de geopolitieke spanningen die tot verstoringen leiden, zoals de onrust tussen Oekraïne en Rusland heeft laten zien. Zulke conflicten onderstrepen het belang van een degelijk risicobeheer binnen je investeringsstrategie.

Tijdens perioden van onzekerheid kan investeren tijdens marktveranderingen zowel risico’s als kansen met zich meebrengen. Het evalueren van deze kansen ten opzichte van de mogelijke risico’s vraagt om een behoedzame aanpak en een goed begrip van zowel lokale als internationale marktinvloeden. Hieronder vind je een overzicht van factoren die van invloed kunnen zijn op de prestaties van investeringen bij Peerberry tijdens marktwijzigingen:

FactorInvloed op PeerberryPotentieel RisicoStrategie
Geopolitieke InstabiliteitKan leiden tot vertraagde betalingenHoogVerspreiden van investeringen
Economische RecessieHogere kans op wanbetalingenMiddel tot HoogFocussen op kwaliteitsleningen met betrouwbare terugkoopgarantie
WetswijzigingenInvloed op terugkoopgaranties en renteopbrengstenMiddelActief bijblijven met de laatste wet- en regelgeving
ValutaschommelingenBeïnvloedt de waarde van investeringen en rendementenMiddelBescherming bieden tegen valutarisico

Als investeerder moet je alert blijven op marktwijzigingen en bereid zijn om je risico te beheren en zo nodig je strategie aan te passen. Investeren tijdens marktveranderingen kan, met de juiste benadering en voorzichtigheid, leiden tot mooie kansen.

Berry van Peer
 • Betrouwbare buyback- en groepsgarantie
 • Aantrekkelijk rendement van 11,22% per jaar
 • Geen verliezen voor investeerders
 • Hoge rentes tot wel 12.5%
 • 0.5% cashback voor 90 dagen

Alternatieven voor Peerberry

Esketit

Esketit is een veelbelovend P2P-platform voor kortlopende consumentenleningen. Dat met een aantrekkelijke jaarrendementen van ongeveer 12%. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface, sterke buyback garantie en uitstekende gebruikersbeoordelingen. Geschikt voor nieuwe en ervaren investeerders. Innovatieve functies zoals geografische diversificatie en een transparante kostenstructuur. Een topkeuze voor beleggingsportefeuilles.


Robocash

Robocash, een opkomende speler in de Europese P2P-kredietmarkt, biedt aantrekkelijke investeringsmogelijkheden met jaarlijks rendement van 11.8% Gemakkelijk te gebruiken platform met automatisch investeren optie en klanttevredenheid van 4.3/5 (Trustpilot). Flexibiliteit met secundaire marktoptie. Ideaal voor P2P-investeerders.

Veelgestelde vragen

Hoe snel kan je geld opnemen?

Uit onze ervaring duurt dit ongeveer 1-3 werkdagen en duurt dit langer in het weekend. Ze bieden geen onmiddellijke opname.

Wat is Peerberry?

Peerberry is een platform voor peer-to-peer (P2P) lending dat investeerders in staat stelt om geld uit te lenen aan individuen of bedrijven in ruil voor rente op hun investering. Het platform verbindt investeerders met particulieren en biedt een variëteit aan leningen aan, zoals kortetermijnleningen en onroerend goed projecten.

Is Peerberry een betrouwbaar platform om te investeren?

Ja, Peerberry wordt over het algemeen als betrouwbaar bevonden door investeerders. Met financiële rapporten die beschikbaar en gecontroleerd zijn, en een historie waarin het verlies van geld door investeerders niet voorkomt, heeft het platform een sterke reputatie opgebouwd sinds de oprichting in 2017.

Wat voor rendement kan ik verwachten?

Peerberry biedt een potentiële rente tot ongeveer 12% per jaar. Het gemiddelde rendement voor investeerders ligt dicht bij de 11% per jaar, hoewel rendementen altijd afhankelijk zijn van de specifieke leningen die je kiest en marktomstandigheden.

Biedt Peerberry een terugkoopgarantie (buyback guarantee)?

Ja, Peerberry biedt een terugkoopgarantie aan op leningen die meer dan 60 dagen achterstallig zijn. Dit betekent dat de lening verstrekker de hoofdsom en opgebouwde rente zal terugkopen van de investeerder als de lening niet op tijd wordt terugbetaald.

Hoe staat het met de transparantie bij Peerberry?

Peerberry is vrij transparant met informatie over zijn bedrijfsactiviteiten. De platformaanbieder publiceert regelmatig financiële rapporten en informatie over de lening verstrekkers is toegankelijk via het platform.