Investeren in vastgoed: Van Aankoop tot Vermogensgroei

Beleggen in vastgoed is een populaire keuze vanwege de stijgende huizenprijzen en de mogelijkheid om een passief inkomen te genereren. Of je nu een ervaren investeerder bent of net begint, er zijn altijd valkuilen en aandachtspunten om rekening mee te houden. In dit artikel geven we je 13 tips en vragen om succesvol te investeren.

Beleggen in vastgoed

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Beleggen in vastgoed kan leiden tot stijgende huizenprijzen en een passief inkomen.
 • Er zijn verschillende manieren om te investeren in vastgoed, waaronder directe en indirecte investeringen.
 • Let op de risico’s en kosten die gepaard gaan met vastgoedinvesteringen.
 • Vastgoedfondsen en crowdfundingplatforms bieden toegankelijke opties voor beleggers.
 • Doe altijd gedegen onderzoek voordat je investeert in vastgoed.

Waarom investeren in vastgoed populair is

Beleggen in vastgoed is een populaire keuze vanwege verschillende redenen. Ten eerste biedt het de mogelijkheid om een passief inkomen te genereren. Door een woning te verhuren, ontvang je maandelijkse huurinkomsten die kunnen bijdragen aan je financiële stabiliteit. Dit passieve inkomen stelt je in staat om financieel onafhankelijk te worden en je levensstijl te verbeteren.

Bovendien zijn vastgoedinvesteringen waardevast gebleken. In tegenstelling tot andere investeringen, zoals aandelen of obligaties, behoudt vastgoed meestal zijn waarde op de lange termijn. Dit maakt het een betrouwbare vorm van investering die je vermogen kan beschermen en laten groeien.

Een ander voordeel van investeren in vastgoed is de mogelijkheid om gebruik te maken van lage hypotheekrentes. Op dit moment zijn de hypotheekrentes historisch laag, waardoor het kopen van een woning aantrekkelijker wordt. Met een lage rente kun je profiteren van lagere maandelijkse lasten en een beter rendement op je investering.

Financieel onafhankelijk worden

Investeren in vastgoed biedt dus de mogelijkheid om financieel onafhankelijk te worden. Door een passief inkomen te genereren en je vermogen te laten groeien, kun je jezelf losmaken van de traditionele 9-tot-5 baan en genieten van meer vrijheid en flexibiliteit in je leven. Het is echter belangrijk om goed onderzoek te doen, risico’s te beoordelen en professioneel advies in te winnen voordat je investeert in vastgoed.

Direct investeren in vastgoed

Als je geïnteresseerd bent in vastgoedinvesteringen, is direct investeren in vastgoed een optie die het overwegen waard is. Dit houdt in dat je zelf een woning of ander pand koopt en verhuurt. Hier volgt een aantal opties die je kunt overwegen bij het aankopen van vastgoed:

 1. Aankoop van residentieel vastgoed: Investeren in huizen, appartementen of studio’s die je kunt verhuren aan particulieren.
 2. Commercieel vastgoed: Beleggen in panden voor zakelijk gebruik, zoals kantoorruimtes, winkels of magazijnen.
 3. Industrieel vastgoed: Grotere projecten zoals fabrieken of industrieterreinen die je verhuurt aan bedrijven.
 4. Vakantiewoningen: Een specifiek type residentieel vastgoed, zoals vakantiehuizen of appartementen, die seizoensgebonden verhuurd kunnen worden.
 5. Studentenhuisvesting: Woningen of complexen specifiek gericht op de verhuur aan studenten.
 6. Zorgvastgoed: Investeren in panden die dienen als zorginstellingen, zoals verzorgingstehuizen of ziekenhuizen.
 7. Parkeergelegenheid: Het aankopen van parkeerplaatsen of garages die verhuurd kunnen worden.
 8. Ontwikkelingsprojecten: Direct investeren in de ontwikkeling van nieuwe vastgoedprojecten of renovatie van bestaande panden.
 9. Mix-gebruik vastgoed: Panden die een combinatie van bovenstaande categorieën omvatten, zoals een gebouw met zowel winkels als appartementen.

Let op de puntentelling voor huur

Door de puntentelling voor huur nauwkeurig in de gaten te houden, kunt u als verhuurder of huurder de maximale huurprijs van een woning volgens de Nederlandse wetgeving correct berekenen.

Indirect investeren in vastgoed

Naast direct investeren in vastgoed is er ook de mogelijkheid om indirect te investeren in vastgoed. Dit kan onder andere via vastgoedfondsen, vastgoedobligaties en participaties. Hieronder een aantal opties die je kunt overwegen:

 1. Vastgoedfondsen: Beleggen in fondsen die investeren in een divers portfolio van vastgoedprojecten.
 2. REITs (Real Estate Investment Trusts): Aandelen kopen van bedrijven die inkomsten genereren uit vastgoed.
 3. Vastgoedobligaties: Investeren in schuldbewijzen uitgegeven door vastgoedontwikkelaars of -beleggers.
 4. Crowdfundingplatforms voor vastgoed: Samen met andere investeerders participeren in vastgoedprojecten via online platforms.
 5. Vastgoedderivaten: Financiële instrumenten zoals opties en futures gebaseerd op vastgoedprijzen.
 6. Vastgoed-CV’s: Commanditaire vennootschappen waarbij je als stille vennoot deelneemt in vastgoedprojecten.
 7. Beleggen in bouw- en vastgoedbedrijven: Aandelen kopen van beursgenoteerde bedrijven in de bouw- en vastgoedsector.
 8. Vastgoed ETF’s (Exchange-Traded Funds): Beleggen in een mandje van vastgoed gerelateerde aandelen via de beurs.
 9. Hypotheekgerelateerde beleggingen: Investeren in schuldpapier dat gedekt is door hypotheken, zoals mortgage-backed securities.
 10. Projectontwikkelingsparticipaties: Indirect investeren door deel te nemen aan financiering van nieuwe vastgoedontwikkelingen.

Indirect investeren in vastgoed kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die niet de tijd, kennis of middelen hebben om zelf een pand te kopen en te verhuren. Het biedt de mogelijkheid om te profiteren van de voordelen van vastgoedinvesteringen, zoals waardestijging en huurinkomsten, zonder de kosten en risico’s van directe investeringen.

Voordelen van indirect investeren in vastgoed

Indirect investeren in vastgoed via bijvoorbeeld een vastgoedfonds of vastgoedobligatie heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor spreiding van het investeringsrisico, omdat je belegt in meerdere vastgoedprojecten. Daarnaast hoef je zelf geen pand te beheren, wat tijd en moeite bespaart. Bovendien zijn vastgoedfondsen en vastgoedobligaties vaak toegankelijker en hebben ze lagere instapdrempels dan directe vastgoedinvesteringen.

Ook bieden vastgoedfondsen en vastgoedobligaties beleggers ook de mogelijkheid om te investeren in verschillende soorten vastgoed, zoals woningen, kantoren, winkelpanden en bedrijfspanden. Dit zorgt voor een bredere spreiding van het investeringsportfolio en kan het risico verder verminderen.

Participaties in vastgoedprojecten

Een andere vorm van indirect investeren in vastgoed is via participaties in vastgoedprojecten. Met een participatie neem je deel aan een specifiek vastgoedproject, zonder dat je de volledige eigendom hebt. Dit kan interessant zijn voor beleggers die graag betrokken willen zijn bij specifieke projecten, maar niet de middelen hebben om zelf een volledig pand te kopen.

Met participaties heb je de mogelijkheid om te investeren in verschillende soorten vastgoedprojecten, zoals nieuwbouwprojecten, herontwikkelingen of renovaties. Je profiteert mee van de waardestijging en inkomsten uit het project, maar draagt ook het risico dat bij het specifieke project hoort.

Beleggen buiten AFM-toezicht

Sommige vastgoedbeleggingen opereren buiten het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit kan risico’s met zich meebrengen, omdat de betrouwbaarheid en rendementen niet gegarandeerd zijn. Deze investeringen zijn vaak niet geschikt voor particulieren en worden voornamelijk aangeboden aan professionals.

Beleggen buiten AFM-toezicht kan aantrekkelijk lijken vanwege mogelijke hogere rendementen, maar het brengt ook belangrijke risico’s met zich mee. Het gebrek aan regulering en toezicht betekent dat er mogelijk geen bescherming is voor beleggers. Het is essentieel om grondig onderzoek te doen naar de aanbieder, de risico’s te begrijpen en alleen te investeren met geld dat je bereid bent te verliezen.

LET OP: Als particuliere belegger is het vaak verstandiger om te kiezen voor beleggingen die vallen onder het toezicht van de AFM.

Deze beleggingen bieden meer bescherming en transparantie, waardoor je beter in staat bent om weloverwogen beslissingen te nemen. Het is belangrijk om jezelf goed te informeren en te investeren op een manier die past bij jouw persoonlijke financiële situatie en doelen.

Voordelen beleggen in vastgoedfondsen

Beleggen in vastgoedfondsen biedt diverse voordelen voor investeerders. Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid van spreiding. Door te investeren in een vastgoedfonds, kunt je je risico’s spreiden over verschillende vastgoedprojecten en -sectoren. Dit vermindert het risico van een enkele investering en vergroot de kans op stabiele rendementen.

Een ander voordeel is dat beleggen in vastgoedfondsen vaak lagere kosten met zich meebrengt in vergelijking met direct investeren in vastgoed. Het fonds beheert het vastgoed en neemt de kosten voor onderhoud, verzekeringen en beheer op zich. Dit bespaart je tijd, moeite en potentiële extra kosten.

Diversificatie en spreiding

Beleggen in vastgoedfondsen biedt ook het voordeel van diversificatie en spreiding van investeringen. Door te beleggen in verschillende vastgoedfondsen, kunnen beleggers hun risico’s verspreiden over verschillende vastgoedsectoren en regio’s. Dit vermindert het risico dat gepaard gaat met het investeren in slechts één specifiek pand of één marktgebied.

NOTE: Met vastgoedfondsen kunnen beleggers profiteren van de expertise van professioneel beheer, waardoor ze zich geen zorgen hoeven te maken over het dagelijkse beheer van het vastgoed.

Profiteer van de beheersbaarheid van het fonds

Een derde voordeel van beleggen in vastgoedfondsen is de beheersbaarheid van het fonds. Als belegger kunt u gemakkelijk instappen en uitstappen, waardoor u flexibiliteit heeft met uw investering. Bovendien kunt u profiteren van de inkomsten uit het vastgoedproject, zoals dividenduitkeringen.

Al met al bieden vastgoedfondsen aantrekkelijke opties voor beleggers die willen profiteren van de voordelen van investeren in vastgoed, terwijl ze de kosten, risico’s en beheerstaken van directe investeringen vermijden.

Beleggen in vastgoed crowdfunding

Vastgoed crowdfunding is een moderne en toegankelijke manier om te investeren in vastgoedprojecten, zelfs met een beperkt budget. Door de kracht van de crowd wordt het mogelijk om met een klein bedrag te investeren in veelbelovende vastgoedprojecten, en te profiteren van de inkomsten en winsten die hieruit voortvloeien.

Met vastgoed crowdfundingplatforms kun je eenvoudig investeren in verschillende projecten, zoals woningen, commerciële panden, en zelfs nieuwe ontwikkelingen. Je kunt zelf bepalen welke projecten je wilt ondersteunen en welk bedrag je wilt investeren. Dit geeft je de vrijheid en flexibiliteit om je eigen vastgoedportefeuille op te bouwen, zelfs als je maar weinig geld tot je beschikking hebt.

Daarnaast biedt vastgoed crowdfunding ook andere voordelen. Het stelt je in staat om te investeren in projecten waar je normaal gesproken geen toegang toe zou hebben, zoals grote ontwikkelingen of beleggingspanden. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het beheer en onderhoud van het vastgoed, aangezien dit wordt geregeld door het crowdfundingplatform.

Is vastgoed crowdfunding iets voor jou?

Vastgoed crowdfunding is een aantrekkelijke optie als je wilt investeren in vastgoed, maar niet over voldoende kapitaal beschikt. Het stelt je in staat om deel uit te maken van de lucratieve vastgoedmarkt en tegelijkertijd risico’s te spreiden door te investeren in verschillende projecten. Het is echter belangrijk om goed onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van het crowdfundingplatform en de projecten voordat je besluit om te investeren.

Met vastgoed crowdfunding wordt beleggen in vastgoed bereikbaar voor iedereen, ongeacht je budget. Het biedt een unieke kans om een portefeuille op te bouwen en te profiteren van de groeiende vastgoedmarkt. Dus, als je wilt investeren in vastgoed met weinig geld, is vastgoed crowdfunding een interessante mogelijkheid om te overwegen.

Beleggen in beleggingspanden met weinig geld

Ook met een klein budget kun je in vastgoed investeren door beleggingspanden te kopen en te verhuren, zoals studio’s of kleine winkelpanden. Dit genereert een passief inkomen, wat helpt bij het uitbreiden van je vastgoedportefeuille. Belangrijk is om onderzoek te doen naar locatie, huurinkomsten, en pandconditie, en rekening te houden met bijkomende kosten. Goede voorbereiding en advisering zijn cruciaal voor succesvolle vastgoedinvesteringen.

Lees hier meer over investeren in vastgoed met weinig geld

Samen investeren met vrienden

Samen investeren met vrienden of familie is een geweldige manier om de kosten en risico’s van het investeren in vastgoed te delen. Het kan ook zorgen voor een verhoogde koopkracht en mogelijkheden om grotere en winstgevendere panden te verwerven. Niet alleen de financiële voordelen maken samen investeren aantrekkelijk, maar het kan ook zorgen voor een plezierige en gezamenlijke ervaring.

Wanneer je ervoor kiest om samen met vrienden te investeren, is het essentieel om goede afspraken te maken en een duidelijk partnerschap op te bouwen. Zorg ervoor dat iedereen betrokken is bij het besluitvormingsproces en dat er transparantie is over financiële zaken en verwachtingen. Het kan ook verstandig zijn om een samenwerkingsovereenkomst op te stellen om mogelijke conflicten in de toekomst te voorkomen.

Voordelen van samen investeren

Het samen investeren met vrienden biedt verschillende voordelen. Allereerst kun je de kosten delen, waardoor het mogelijk is om een groter en waardevoller pand te kopen dan wanneer je alleen zou investeren. Daarnaast kun je ook de risico’s spreiden, aangezien je niet volledig afhankelijk bent van de inkomsten en kosten van een enkel pand.

Een ander voordeel is dat samen investeren kan zorgen voor een verhoogde koopkracht. Met meer financiële middelen kun je investeren in panden in aantrekkelijke locaties met een hoog rendement. Bovendien kan het investeren met vrienden ook zorgen voor een plezierige en gezamenlijke ervaring, waarbij je kunt profiteren van elkaars kennis en vaardigheden.

samen investeren in vastgoed

Garageboxen kopen

In dit deel van het artikel gaan we het hebben over een alternatieve manier van investeren in vastgoed: het kopen van garageboxen. Deze vorm van investeren biedt verschillende voordelen, waaronder lage instapprijzen en stabiele huurinkomsten.

Garageboxen zijn een aantrekkelijke investering vanwege hun relatief lage kosten en beheersbaarheid. Ze zijn vaak goedkoper dan woningen of commerciële panden, waardoor het mogelijk is om met een kleinere investering te beginnen. Bovendien zijn garageboxen makkelijker te onderhouden en vereisen ze doorgaans minder kosten voor onderhoud en beheer.

Ook bieden garageboxen een stabiele bron van huurinkomsten. Veel mensen zijn op zoek naar extra opslagruimte voor hun auto, motor of andere spullen, en zijn bereid om te betalen voor het gebruik van een garagebox. Met goede locatiekeuze en verstandig beheer kunnen garageboxen een passief inkomen genereren en een waardevolle aanvulling vormen op je investeringsportfolio.

Als je overweegt om te investeren in garageboxen, is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de locatie, de vraag naar parkeerplaatsen en de concurrentie in de omgeving. Daarnaast is het raadzaam om goed onderzoek te doen naar de markt en de potentiële huurders. Door een weloverwogen beslissing te nemen en te investeren in garageboxen kun je profiteren van lage instapprijzen en stabiele huurinkomsten.

Beleggen in vastgoed met crowdfunding platform BRXS

Wil je graag investeren in vastgoed, maar beschik je niet over grote bedragen? Dan is crowdfunding platform BRXS de oplossing voor jou. Met BRXS kun je direct investeren in beleggingspanden van jouw keuze, zelfs met kleine bedragen. Dit platform maakt investeren in vastgoed toegankelijk voor iedereen.

Het voordeel van investeren via BRXS is dat je kunt profiteren van huurinkomsten en potentiele waardevermeerdering. Je hebt volledige controle over welke beleggingspanden je kiest en hoeveel je investeert. Daarnaast ben je niet gebonden aan langlopende contracten en kun je gemakkelijk in en uit stappen wanneer je wilt.

Met BRXS kun je jouw investeringsportefeuille diversifiëren en profiteren van de voordelen van investeren in vastgoed, zelfs met een klein budget. Door te investeren in vastgoed via crowdfunding krijg je de kans om een passief inkomen te genereren en je vermogen te laten groeien.

Wat is de beste manier om in vastgoed te beleggen?

De beste manier om in onroerend goed te beleggen is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, doelstellingen en beschikbare budget. Als je direct betrokken wilt zijn bij het beheer van het vastgoed, kan investeren in beleggingspanden een goede optie zijn. Door een huis te kopen en te verhuren, genereer je passief inkomen en profiteer je van waardevermeerdering op de lange termijn.

Het is verstandig om je goed te laten informeren en advies in te winnen voordat je besluit te investeren in vastgoed. Zorg ervoor dat je je comfortabel voelt bij de gekozen beleggingsmethode en dat deze past bij je financiële situatie en doelstellingen. Door zorgvuldig te plannen en je investeringen te diversifiëren, kun je op de beste manier profiteren van de voordelen van vastgoedbeleggingen.

Wanneer kun je het beste investeren in onroerend goed?

Bij het beleggen in onroerend goed, zowel zakelijk als privé, moet je rekening houden met waarde schommelingen over een lange periode. Er is niet echt ‘het perfecte moment’ om te investeren. Er zijn altijd andere investeringstypes die op korte termijn mogelijk een hoger rendement bieden.

Op de korte termijn lijkt vastgoed misschien niet altijd aantrekkelijk, maar op langere termijn biedt het vaak een stabiel rendement. Dit geldt zeker als je de huurinkomsten of dividenden van fondsen meerekent. Vastgoed wordt vooral interessant als je bereid bent om te investeren voor een langere periode, denk aan minimaal tien jaar.

Waarom is investeren in vastgoed populair?

Beleggen in vastgoed is populair vanwege stijgende huizenprijzen en de mogelijkheid om een passief inkomen te genereren. Het biedt ook de kans om financieel onafhankelijk te worden.

Wat houdt direct investeren in vastgoed in?

Direct investeren in vastgoed betekent dat je zelf een woning of ander pand koopt en verhuurt. Dit kan een eigen woning zijn die je (gedeeltelijk) afgelost hebt, een appartement of een recreatiewoning.

Hoe kan ik indirect investeren in vastgoed?

Je kunt indirect investeren in vastgoed via een vastgoedfonds, waarbij je belegt in aandelen of obligaties van het fonds. Dit zorgt voor spreiding en minder betrokkenheid bij het beheer van het vastgoed.

Zijn alle vastgoedbeleggingen onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM)?

Sommige vastgoedbeleggingen opereren buiten het toezicht van de AFM. Dit kan risico’s met zich meebrengen, omdat de betrouwbaarheid en rendementen niet gegarandeerd zijn.

Wat zijn de voordelen van beleggen in vastgoedfondsen?

Beleggen in vastgoedfondsen biedt diverse voordelen, zoals spreiding, lagere kosten en beheersbaarheid van het fonds. Beleggers kunnen gemakkelijk instappen en uitstappen en profiteren van de inkomsten uit het vastgoedproject, zoals dividenduitkeringen.

Wat is vastgoed crowdfunding?

Vastgoed crowdfunding brengt beleggers samen om kapitaal te verstrekken aan vastgoedprojecten. Dit biedt de mogelijkheid om met een klein bedrag te investeren in vastgoed en te profiteren van de inkomsten en winsten van het project.

Kan ik beleggen in beleggingspanden met weinig geld?

Ja, beleggen in beleggingspanden is een populaire manier om met weinig geld te investeren in vastgoed. Door een beleggingspand te kopen en te verhuren, kan een passief inkomen worden gegenereerd.

Is samen investeren met vrienden een goede optie?

Samen investeren met vrienden of familie is een manier om de kosten en risico’s van een beleggingspand te delen. Het is belangrijk om goede afspraken te maken en een solide partnerschap op te bouwen voor een succesvolle investering.

Kan ik investeren in garageboxen?

Ja, garageboxen zijn een alternatieve manier om te investeren in vastgoed met lage instapprijzen. Het kopen van garageboxen kan een stabiele bron van huurinkomsten bieden, maar het is belangrijk om de locatie en vraag naar parkeerplaatsen in overweging te nemen.

Wat zijn de voordelen van vastgoedfondsen?

Beleggen in vastgoedfondsen heeft diverse voordelen, zoals toegankelijkheid, liquiditeit en spreiding van investeringen. Beursgenoteerde fondsen bieden gemakkelijke toegang tot de markt en de mogelijkheid om te beleggen in diverse sectoren en regio’s.

Wat is BRXS?

BRXS is een crowdfunding platform dat investeren in vastgoed toegankelijk maakt met lage bedragen. Via BRXS kun je direct investeren in beleggingspanden van jouw keuze en profiteren van huurinkomsten en potentiële waardevermeerdering.