LANDE Review 2024: Een Nieuw Tijdperk in Agrarische Crowdlending

In deze zeer uitgebreide review zullen we alles behandelen wat je moet weten over LANDE

Voordelen

 • Automatisch Investeren
 • Gemiddeld rendement 10.9%
 • Investeren vanaf €10,-
 • 1% cashback voor 180 dagen!
 • Secundaire markt

Nadelen

 • Geen app beschikbaar
 • Kan alleen investeren agrarische sector

Ontdek LANDE waarin we duiken in de fascinerende wereld van agrarische crowdlending. LANDE staat bekend als een voorloper op het gebied van landbouwinvesteringen en biedt een platform waarop investeerders kunnen deelnemen aan de agrarische sector, met een focus op duurzaamheid.

LANDE Ervaringen

Overview

Terugkoopgarantie
Alternatieve garantieDe leningen worden beveiligd door hypotheek met een gemiddelde LTV (Loan-to-Value) van 43%, wat extreem laag-risico
Gemiddeld jaarlijks rendement10.9%
Automatisch investerenJa
Investeren vanaf€ 10,-
Totaal geïnvesteerd€ 1,21 mln.
Termijnen1 dag – 36 maanden
Soorten leningenZakelijk
Aantal lening verstrekkers2
Aantal landen3
Data is afkomstig van Februari 2024

Wat is LANDE?

LANDE is een financiële onderneming die zich richt op de agrarische sector. Het biedt innovatieve financieringsoplossingen aan boeren en agrarische bedrijven. Met hun platform kunnen gebruikers investeren in landbouwprojecten en deelnemen aan de financiering van de agrarische sector.

LANDE helpt bij het overbruggen van de kloof tussen de financieringsbehoeften van boeren en de middelen van investeerders. Hierdoor kunnen boeren hun bedrijfsactiviteiten uitbreiden en verbeteren, terwijl investeerders mogelijkerwijs rendement op hun investeringen kunnen behalen. LANDE streeft ernaar om zowel voor de investeerders als voor de boeren een win-win situatie te creëren.

Lande inloggen

Hoe werkt LANDE?

LANDE is een innovatief financieel platform dat zich richt op het verstrekken van leningen aan landbouwbedrijven. Het werkt in essentie door investeerders samen te brengen met landbouwbedrijven die financiering nodig hebben. Laten we een kijkje nemen hoe je als belegger of als boer gebruik kan maken van LANDE.

Als Investeerder:

 1. Registratie: Je begint met je te registreren.
 2. Verifiëren: Gebruik één van de beschikbare verificatie methoden, verifiëren duurt maximaal 48 uur.
 3. Geld Storten: Je stort geld in je account, wat vervolgens zal worden gebruikt om in landbouwprojecten te investeren.
 4. Kiezen van Projecten: Je kan door verschillende landbouwprojecten bladeren en degene kiezen die je het meest aanspreekt.
 5. Investeren: Zodra je een keuze hebt gemaakt, kun je direct investeren in het project van je keuze.
 6. Rendement: Je ontvangt rente gedurende de looptijd van de lening en aan het einde krijg je je oorspronkelijke investering terug.

Als Boer:

 1. Aanmelden: Registreer je bedrijf bij LANDE.
 2. Project Indienen: Dien een aanvraag in voor een lening met details over je landbouwproject.
 3. Goedkeuring: Wacht op goedkeuring van je lening door het LANDE team en investeerders.
 4. Financiering: Zodra je project is gefinancierd, ontvang je het geld en kun je je landbouwactiviteiten beginnen of uitbreiden.
 5. Terugbetaling: Na verloop van tijd betaal je de lening terug via het platform, inclusief de verschuldigde rente aan de investeerders.

Het gebruik van LANDE is dus een manier om de landbouwsector te ondersteunen en als belegger een potentieel rendement op je investering te verdienen, terwijl boeren toegang krijgen tot de nodige fondsen om hun projecten te realiseren.

Loyaliteitsbonus

LANDE biedt momenteel geen loyaliteitsbonus aan voor haar gebruikers, maar dit wordt vaak overschaduwd door de aantrekkelijke hoge rendementen die het platform belooft. Hoewel sommige gebruikers wellicht op zoek zijn naar extra beloningen zoals een loyaliteitsbonus, kan de mogelijkheid om een hoger rendement op investeringen te behalen dit ruimschoots compenseren.

In de wereld van investeringen en persoonlijke financiën spreekt het behaalde rendement immers vaak luider dan extra perks. De focus bij lijkt te liggen op het maximaliseren van de financiële voordelen voor de investeerders door middel van hun diensten en investeringsmogelijkheden.

Gebruiksvriendelijkheid

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van LANDEis de gebruiksvriendelijkheid van hun platform. Zelfs als je niet bekend bent met financiële diensten of de wereld van investeren, zul je merken dat de interface intuïtief en gemakkelijk te navigeren is. Dit maakt het makkelijk voor gebruikers om te starten en snel hun weg te vinden in de verschillende opties en diensten die worden aangeboden.

Automatisch investeren

LANDE biedt twee investeringsmethodes: een eenvoudige standaardmethode en een persoonlijke aanpak. De standaardmethode is ideaal voor wie het simpel wil houden, terwijl de persoonlijke methode je de vrijheid geeft je investeringen zelf te beheren. Met LANDE kan je een investeringsplan opstellen dat bij jouw doelen en risicobereidheid past, ongeacht je ervaring.

Secundaire markt

Het is belangrijk om te weten dat ze iets met de ‘secundaire markt‘ doen. Deze markt is op dit moment niet open, maar het team van LANDE werkt hard om het zo snel mogelijk actief te krijgen. Dit betekent dat je straks makkelijker je investeringen kunt kopen of verkopen voordat ze ‘verlopen’. Hou het in de gaten, want er komen binnenkort meer updates.

Wie kan investeren in LANDE?

Als je benieuwd bent of je kunt deelnemen, lees dan verder om te ontdekken wie in aanmerking komt als investeerder:

 • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn.
 • Je moet je identiteit bevestigen met een paspoort.
 • Je moet wonen in Europa

De Risico’s en rendementen

Investeren brengt altijd risico’s met zich mee, en het is essentieel dat investeerders zich bewust zijn van deze risico’s voordat ze besluiten hun geld in te zetten. Hieronder volgt een uiteenzetting van enkele belangrijke risico’s verbonden aan het investeren via het LANDE platform.

 1. Marktrisico: Dit type risico omvat de mogelijkheid dat externe factoren zoals politieke gebeurtenissen, economische veranderingen of sociale omstandigheden invloed kunnen hebben op uw investering. Specifiek in de vastgoedmarkt kunnen deze factoren de waarde van een eigendom zowel positief als negatief beïnvloeden. Het diversifiëren van investeringen kan dit risico verminderen, maar niet volledig uitsluiten.
 2. Juridische en Fiscale Risico’s: Veranderingen in wet- en regelgeving kunnen impact hebben op uw investering. Dit kan variëren van wijzigingen in het toezicht door de staat, de eigendomswetten, de investeringsactiviteiten tot aan de belasting op uw verdiende inkomen. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van belastingverplichtingen die kunnen voortvloeien uit de rente op leningen.
 3. Liquiditeitsrisico: Een investering via het LANDE platform betekent dat uw geld vast kan zitten tot de volledige looptijd van het project. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en te beseffen dat vroegtijdige terugtrekking niet mogelijk is en dat teruggave van het geïnvesteerde bedrag aan het einde van de looptijd niet gegarandeerd is.
 4. Valutarisico: Alle projecten op LANDE zijn in euro’s. Wisselkoersschommelingen kunnen dus invloed hebben op uw investering, vooral als u geld in een andere valuta omwisselt om te investeren.
 5. Inflatie Risico: Dit risico houdt in dat de inflatie de werkelijke rendement van de investering kan verminderen. Het is belangrijk om rekening te houden met de inflatie bij het berekenen van het verwachte rendement.
 6. Politiek Risico: Investeringen kunnen worden beïnvloed door politieke veranderingen of instabiliteit in een land. Situaties zoals economische of juridische veranderingen, interne politieke kwesties of sociale crises kunnen allemaal een impact hebben op uw investering.
 7. Platformrisico: Hoewel het LANDE team een solide bedrijfsplan en financiële projecties heeft, bestaat er altijd een risico dat het platform failliet gaat. In dat geval is er samenwerking met staatsautoriteiten en aangestelde vertegenwoordigers om de impact op gebruikers te minimaliseren.
 8. Risico van Projectverzuim: Elk project op het LANDE platform ondergaat een grondige evaluatie, maar onvoorziene omstandigheden kunnen alsnog leiden tot het niet behalen van de gestelde doelen.
 9. Concentratierisico: Het investeren van een significant deel van uw fondsen in slechts één of enkele projecten kan leiden tot een hoger risico. Diversificatie is cruciaal om blootstelling aan specifieke risico’s te verminderen.

Het is belangrijk voor investeerders om al deze risico’s zorgvuldig te overwegen en indien nodig professioneel advies in te winnen voordat ze besluiten te investeren via het LANDE platform.

Terugkoopgarantie

Er is iets interessants aan de hand met LANDEdat het vermelden waard is; ze bieden namelijk geen terugkoopgarantie. Normaal gesproken zou dit een punt van zorg kunnen zijn voor investeerders, maar bij LANDE is de situatie anders.

De leningen die ze verstrekken, hebben een gemiddelde Loan-to-Value (LTV) van slechts 44%, wat aanzienlijk laag is. Dit betekent in de praktijk dat de leningen een lager risico met zich meebrengen, omdat er voldoende onderpand is ten opzichte van het geleende bedrag. Daardoor is het gebrek aan een terugkoopgarantie minder zorgwekkend dan het in eerste instantie lijkt.

Is LANDE betrouwbaar?

LANDE staat sterk in zijn aanbod, met een unieke statistiekenpagina voor prestatie-inzicht en uitmund in de Baltische staten met aantrekkelijke voorwaarden en rendementen voor investeerders. Het platform verhoogt de veiligheid met virtuele IBAN-rekeningen, waardoor fraude met niet-geïnvesteerde fondsen wordt verminderd. De investeringen zijn vaak gedekt door verzekerde oogsten, wat een gunstige risico-rendementsverhouding oplevert.

LANDE garandeert de verkoop van oogsten door een driezijdige overeenkomst. Een punt van kritiek is het gebruik van stockfoto’s in plaats van echte foto’s voor projecten. Ondanks kleine verbeterpunten maakt LANDE een positieve indruk op de crowdlending-markt, mede dankzij de professionaliteit van het team, zoals we zelf ervoeren bij een kantoorbezoek in Letland. Als solide alternatief in de sector biedt LANDE goede investeringskansen zonder de veelvoorkomende cash drag, wat ons heeft overtuigd er zelf in te investeren.

Onze mening over LANDE

We moeten zeggen dat we aangenaam verrast zijn door LANDE. Het platform is gebruiksvriendelijk, de interface is overzichtelijk en je hebt tal van opties om je investeringen te doen. Wat echt indrukwekkend is, is dat we LANDEniet alleen grondig onderzocht hebben, maar we hebben er ook daadwerkelijk eigen geld in geïnvesteerd. Dat bewijst wel hoeveel vertrouwen we erin stellen en dat we tevreden zijn met de mogelijkheden die het biedt aan investeerders.

Lande logo
 • Lage LTV van 44%
 • Aantrekkelijk rendement van 10.9% per jaar
 • Hoge rentes tot wel 14%
 • 1% cashback voor 180 dagen

Alternatieven voor LANDE

Esketit

Esketit is een veelbelovend P2P-platform voor kortlopende consumentenleningen. Dat met een aantrekkelijke jaarrendementen van ongeveer 12%. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface, sterke buyback garantie en uitstekende gebruikersbeoordelingen. Geschikt voor nieuwe en ervaren investeerders. Innovatieve functies zoals geografische diversificatie en een transparante kostenstructuur. Een topkeuze voor beleggingsportefeuilles.


Peerberry

PeerBerry, opgericht in 2017, maakt investeren in leningen eenvoudig en toegankelijk. Het platform is bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en innovatieve technologie. Met een sterke focus op klanttevredenheid en veiligheid, heeft PeerBerry zich gevestigd als een betrouwbaar investeringsplatform in Europa.


Robocash

Robocash, een opkomende speler in de Europese P2P-kredietmarkt, biedt aantrekkelijke investeringsmogelijkheden met jaarlijks rendement van 11.8% Gemakkelijk te gebruiken platform met automatisch investeren optie en klanttevredenheid van 4.3/5 (Trustpilot). Flexibiliteit met secundaire marktoptie. Ideaal voor P2P-investeerders.