Ontdek de Voor- en Nadelen in 2024: Een Eerlijke Review van RoboCash

In deze zeer uitgebreide review zullen we alles behandelen wat je moet weten over Robocash.

Voordelen

 • Automatisch Investeren
 • Automatisch laten uitbetalen ideaal voor passief inkomen
 • Gemiddeld rendement 10.8%
 • Investeren vanaf €10,-
 • Hoge trustpilot score van 4.3,-

Nadelen

 • Geen app beschikbaar
 • Beperkte diversificatie
 • Minder rendement bij korte termijn leningen

Heb je ooit aan de keukentafel gezeten, je hoofd brekend over hoe je jouw spaargeld het beste kunt investeren? In de wirwar van mogelijkheden stuit je dan plots op peer-to-peer leningen, een wereld vol kansen. Als je aan het denken bent om RoboCash te gaan gebruiken, heb je misschien wel een mix van gevoelens. Aan de ene kant ben je best nieuwsgierig naar wat het allemaal voor je kan doen en of je er echt je voordeel mee kunt doen.

Robocash review

Overview

TerugkoopgarantieJa
Alternatieve garantie
Gemiddeld jaarlijks rendement10.8%
Automatisch investerenJa
Investeren vanaf€ 10,-
Totaal geïnvesteerd€ 777,61 mln.
Termijnen1 dag – 36 maanden
Soorten leningenKrediet, zakelijk, lening op afbetaling, vastgoed en korte termijn
Aantal lening verstrekkers5
Aantal landen5
Data is afkomstig van Februari 2024

Wat is Robocash?

RoboCash is niet zomaar een speler op het veld van peer-to-peer kredietverstrekking; het is een platform dat zich onderscheidt door zijn robocash leningen met een aantrekkelijk rendement. Stel je voor, sinds 2017 geeft het je de kans om te investeren in diverse markten zoals Kazachstan, Spanje en Singapore. Met name die laatste is interessant, want daar zet RoboCash voornamelijk in op commerciële leningen.

Over robocash betrouwbaarheid gesproken, het gevoel van zekerheid wordt versterkt door de betrokkenheid van een solide financiële groep. Dit vertaalt zich in steun op de achtergrond en een vangnet voor de investeerders, waardoor RoboCash een betrouwbare keuze is. Hun belofte van een terugkoopgarantie binnen 30 dagen voor kortetermijnleningen maakt het nog aantrekkelijker.

Zuid-Oost-Azië staat in de spotlight, want dat is waar een deel van jouw kapitaal zal vloeien, om precies te zijn naar budgetten bedoeld voor het financieren van portfolio’s in deze dynamische regio. Dus, wat denk je ervan? Zou je klaar zijn om deel uit te maken van iets dat meer is dan alleen geld uitlenen, maar eerder een financieel avontuur dat rendement combineert met wereldwijde impact?

Hoe werkt RoboCash?

Als je geïnteresseerd bent in beleggen bij RoboCash, zul je merken dat het platform inzet op betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Het investeringsproces is zodanig geoptimaliseerd dat je snel kunt starten met investeren. Hieronder vind je een uiteenzetting van de verschillende aspecten die RoboCash tot een gebruiksvriendelijk platform maken. Lees verder voor een meer uitgebreider verhaal.

Loyaliteitsbonus

RoboCash waardeert zijn investeerders en toont dit door middel van een loyaliteitsbonus. Deze bonus is beschikbaar voor iedere belegger die een aanzienlijke investering heeft gedaan op het platform. De bonusstructuur ziet er als volgt uit:

Loyaliteitsbonus: Bij het investeren vanaf €20,000,- krijg je 0.5% en bij meer dan €50.000,- krijg je 0.8% bonus.

Gebruiksvriendelijkheid

RoboCash blinkt uit qua gebruiksvriendelijkheid. De website is overzichtelijk en biedt je direct toegang tot alle nodige tools om jouw investeringen te beheren. Dit zorgt ervoor dat je snel en efficiënt je weg vindt binnen het platform.

Automatisch investeren

Het automatisch investeren is één van de sterkste punten van RoboCash. Zodra je bent ingelogd, kun je met robocash inloggen toegang krijgen tot je dashboard waar je een auto-investing portfolio kunt opzetten. Dit geeft je de mogelijkheid om terugkerende investeringen te doen, volledig afgestemd op jouw voorkeuren.

Inkomsten opties

RoboCash biedt vier aantrekkelijke opties om je inkomsten te genereren, zodat je meer flexibiliteit hebt in hoe je investeert. Of je nu kiest voor automatische investeringen, directe leningaankopen, secundaire markt transacties of een spaarrekening, je vindt vast een methode die bij jouw financiële strategie past.

Balans

De “Balans”-optie is een eenvoudige manier om geld terug te krijgen op je balans zodra leningen zijn afgesloten. Deze optie verzamelt zowel het hoofdbedrag als alle verdiende rente, waardoor gebruikers hun geld kunnen verdelen over meerdere portefeuilles of investeringen.

Volledig bedrag herinvesteren

De optie “Volledig bedrag herinvesteren” maakt gebruik van samengestelde rente door zowel het hoofdbedrag als de verdiende rente te herinvesteren, waardoor gebruikers een fantastische kans krijgen om hogere rendementen op hun investering te behalen.

Herinvesteer hoofdsom

Met de optie “Herinvesteer hoofdsom” kun je je initiële kapitaal herinvesteren en de verdiende rente direct naar je accountbalans laten sturen. Dit stelt gebruikers in staat om een stabiel passief inkomen op te bouwen en tegelijkertijd hun winsten te herinvesteren.

Uitbetaling

Ons platform maakt het gemakkelijk om zowel het hoofdbedrag als de verdiende rente direct op uw bankrekening op te nemen. Met de optie “Uitbetaling” kunt u automatisch de fondsen van uw investeerderssaldo overmaken naar uw bankrekening zodra het bedrag 50 euro of meer bereikt.

robocash automatisch investeren

Klaar om te starten met investeren bij Robocash?

Secundaire markt

Als je overweegt om te investeren in RoboCash, is het belangrijk om te weten dat op dit platform geen secundaire markt beschikbaar is. Wat betekent dit precies voor jou als investeerder? Nou, een secundaire markt is een plek waar je je investeringen kunt verkopen aan andere investeerders voordat de lening volledig is terugbetaald.

Het gebrek aan een secundaire markt betekent dat je als investeerder minder flexibiliteit hebt. Als je onverwacht geld nodig hebt, kun je niet zo makkelijk je investering liquide maken door deze te verkopen. Je zult moeten wachten tot de leningen waarin je hebt geïnvesteerd, zijn afgelopen volgens de oorspronkelijke looptijd.

Hoewel dit voor sommigen een nadeel kan zijn, biedt het ook een mate van eenvoud; je weet immers waar je aan toe bent en hoe lang je geld vast zal staan. Bij het maken van je investering beslissing is het van cruciaal belang dat je deze factor meeneemt in je overwegingen.

Lening verstrekkers

RoboCash is niet alleen actief in één regio, maar spreidt zijn vleugels uit over verschillende werelddelen. Dit uitgebreide bereik bied je de kans om te investeren in leningen van diverse markten. Zo heeft RoboCash samenwerkingsverbanden in maar liefst 5 landen, inclusief Spanje, Kazachstan, Sri Lanka, de Filipijnen en Singapore. Dit gevarieerde portfolio kan een interessante dimensie toevoegen aan jouw investeringsstrategie!

Robocash login

Wie kan investeren in Robocash?

Ben je geïnteresseerd in het investeren bij RoboCash en benieuwd naar de ervaringen? Het platform staat open voor iedereen die voldoet aan een paar basisvoorwaarden. Allereerst moet je meerderjarig zijn; je moet dus ouder dan 18 jaar zijn om te kunnen deelnemen. Verder is het essentieel dat je beschikt over een Europese bankrekening op je eigen naam. Woonachtig zijn in Europa is eveneens een vereiste om gebruik te kunnen maken van de diensten van RoboCash.

Voor wie buiten Europa woont of geen rekening in euro’s heeft, biedt RoboCash een praktische oplossing. Ze adviseren het openen van een rekening bij diensten zoals Wise. Dit is een kosteneffectieve manier om toch een euro-rekening te hebben en zonder zorgen geld te storten op het RoboCash platform.

 • Meerjarig vereist (18+)
 • Een Europese bankrekening op jouw naam
 • Woonachtig in Europa

De Risico’s en rendementen

Investeren via RoboCash brengt bepaalde risico’s met zich mee, maar je ervaringen kunnen positief worden beïnvloed door de manier waarop het platform deze risico’s beheerst. Een van de meest genoemde voordelen in ervaringen RoboCash is de terugkoopgarantie die geboden wordt op microkredieten. Dit element van zekerheid kan een belangrijke rol spelen in de aantrekkelijkheid van het platform.

De terugkoopgarantie treedt in werking 30 dagen na de oorspronkelijke vervaldatum van een lening. Hierdoor vermijd je een langdurig wachten op terugbetalingen, waardoor je rendement niet onverwachts wordt onderbroken. Zowel je kapitaal als de opgebouwde rente worden terugbetaald, waardoor je een doorlopende stroom van rente-inkomsten behoudt, ook als de debiteur tijdelijk niet aan zijn verplichtingen kan voldoen.

Het rendement bij RoboCash kan variëren en is afhankelijk van het type lening en de markt waarin je investeert. Om je een overzicht te geven van wat andere investeerders gemiddeld als rendement terugzien, vind je hieronder een tabel met recente gegevens.

Houd rekening met het feit dat rendementen uit het verleden geen garanties bieden voor toekomstige resultaten en dat investeren altijd gepaard gaat met een vorm van risico. De ervaringen met RoboCash laten echter vaak een positief beeld zien doordat het platform consistent in staat is te zorgen voor interessante rendementen met een beheersbaar risicoprofiel.

Terugkoopgarantie

Als een van de belangrijkste veiligheidsnetten binnen het P2P-leenplatform, biedt RoboCash een terugkoopgarantie die de zorgen van investeerders aanzienlijk vermindert. Deze garantie is een kerncomponent van de kosten RoboCash structuur, wat betekent dat je niet extra betaalt voor deze bescherming. De RoboCash terugkoopgarantie treedt in werking als leningen niet binnen de vastgestelde termijn worden afbetaald. Hiermee krijg je als investeerder de zekerheid dat de lening inclusief de opgebouwde rente na 31 dagen na de vervaldatum wordt teruggekocht door de leninggever.

Deze garantie is vooral belangrijk bij het overwegen van je beleggingsopties, omdat deze onderstreept dat RoboCash jouw investering serieus neemt. Hieronder volgt een overzicht van wat de terugkoopgarantie inhoudt en hoe deze zich verhoudt tot de algehele kostenstrategie.

KenmerkDetails
Terugkoopgarantie activering31 dagen na de vervaldatum van de lening
Terugkoop inclusiefKapitaal en opgebouwde rente
Bijkomende kosten voor investeerdersGeen
Impact op robocash kostenVersterkt de waardepropositie zonder extra kosten

De terugkoopgarantie zorgt er niet alleen voor dat je jouw geld terugkrijgt, maar versterkt ook het vertrouwen in de stabiliteit als investeringsplatform. Je geniet van een veilige investering en de garantie draagt bij aan een solide rendement, omdat het een voortzetting van de inkomsten stroomlijnt, ook bij late betalingen.

Is Robocash betrouwbaar?

Als je overweegt te investeren in P2P-platformen, dan is robocash betrouwbaarheid ongetwijfeld een belangrijk criterium voor jou. Het goede nieuws is dat RoboCash sterk inzet op transparantie door regelmatig hun financiële gezondheid publiek te maken. De geconsolideerde, geaudit jaarverslagen zijn tekenend voor hun stabiliteit en groei, zelfs onder lastige economische omstandigheden.

Niet alleen reflecteren deze jaarverslagen de sterke prestaties, maar ze laten ook zien dat investeerders nog geen verliezen hebben geleden via het platform. Dit onderbouwt de betrouwbaarheid en garandeert een zekere gemoedsrust. De onderliggende finantiële kracht van de UnaFinance Groep draagt bij aan deze zekerheid en speelt een grote rol in de potentie van RoboCash als een solide investeringskeuze.

 • Financiële transparantie: Geconsolideerde, geaudit jaarverslagen beschikbaar
 • Investeerdersverlies: Geen verliezen geleden door investeerders tot op heden
 • Economische uitdagingen: Stabiele prestaties ondanks fluctuerende economie

Overweeg je om te investeren in p2p lenen, dan bieden deze factoren een solide fundament voor jouw beslissing. Natuurlijk is het belangrijk om je eigen due diligence uit te voeren en ervoor te zorgen dat je comfortabel bent met het risiconiveau dat gepaard gaat met elke investering.

Onze mening over Robocash

Wij zijn behoorlijk positief over RoboCash. De gebruiksvriendelijkheid valt op, de interface is overzichtelijk en je beschikt over diverse mogelijkheden om je investeringen te doen. Het is interessant dat we RoboCash niet alleen grondig hebben onderzocht, maar dat we er zelfs persoonlijk in hebben geïnvesteerd. Dit toont wel aan hoeveel vertrouwen we erin stellen en hoe tevreden we zijn met de kansen die het biedt aan beleggers.

robocash
 • Buyback garantie
 • Gemiddeld rendement 10.8%
 • Auto-invest optie beschikbaar

Alternatieven voor Robocash

Esketit

Esketit is een veelbelovend P2P-platform voor kortlopende consumentenleningen. Dat met een aantrekkelijke jaarrendementen van ongeveer 12%. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface, sterke buyback garantie en uitstekende gebruikersbeoordelingen. Geschikt voor nieuwe en ervaren investeerders. Innovatieve functies zoals geografische diversificatie en een transparante kostenstructuur. Een topkeuze voor beleggingsportefeuilles.


Peerberry

PeerBerry, opgericht in 2017, maakt investeren in leningen eenvoudig en toegankelijk. Het platform is bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en innovatieve technologie. Met een sterke focus op klanttevredenheid en veiligheid, heeft PeerBerry zich gevestigd als een betrouwbaar investeringsplatform in Europa.