Groen Spaardeposito: Rendement voor Jou en de Planeet

Groen Spaardeposito is niet zomaar een financieel product; het is een investering in zowel jouw toekomst als die van onze planeet. Met een groen spaardeposito kies je voor een aantrekkelijk rendement voor jezelf, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere wereld. Dit spaarproduct staat voor winst op meerdere fronten: de groei van je spaargeld en de steun aan milieuvriendelijke projecten. Dus of je nu spaart voor een groot doel of simpelweg een verschil wilt maken, met een Groen Spaardeposito zet je jouw geld aan het werk voor een betere toekomst.

Wat we behandelen

 • Wat groensparen en wat voor impact het heeft
 • De fiscale voordelen van groen spaardeposito
 • Hoeveelheid belastingvoordeel je hebt met een groen spaardeposito
groen spaardeposito

Wat is groensparen?

Groensparen is een vorm van sparen waarbij je geld wordt ondergebracht in een groenfonds of een groene spaarrekening. Het doel van groensparen is om minimaal 70% van je spaargeld te investeren in duurzame initiatieven die bijdragen aan een betere en meer duurzame samenleving.

Deze initiatieven kunnen gericht zijn op natuur- en milieubescherming, circulaire economie, duurzame energie en biologische landbouw, om er maar een paar te noemen. Door te kiezen voor groensparen draag je direct bij aan een groenere toekomst en maak jr deel uit van de transitie naar een duurzamere wereld.

Met een groen spaardeposito heb je een extra vrijstelling voor groen vermogen tot €65.072,- en € 130.144,- voor fiscale partners

Als je ervoor kiest om te groensparen, kan je er zeker van zijn dat je spaargeld wordt gebruikt voor investeringen die een positieve impact hebben op het milieu en de maatschappij. Je geld wordt bijvoorbeeld gebruikt om de bouw van windmolenparken te financieren, om te investeren in groene start-ups of om duurzame projecten te ondersteunen. Het rendement op je groenspaarrekening kan afkomstig zijn van rente-inkomsten of van waardestijging van de groene investeringen.

groen spaardeposito

Voordelen

 • Je draagt direct bij aan een duurzamere wereld en maakt deel uit van de transitie naar een groenere economie;
 • Je spaargeld wordt gebruikt voor investeringen in duurzame initiatieven die een positieve impact hebben op het milieu en de maatschappij;
 • Je kunt mogelijk fiscale voordelen behalen, zoals belastingbesparing op vermogensrendementsheffing in box 3;
 • Je kunt profiteren van een rendement op je groenspaarrekening;
 • Groensparen stelt je in staat om je financiële doelen te bereiken op een manier die in lijn is met jouw duurzame waarden.

Wil je een groenere wereld helpen maken én je geld laten groeien? Dan is groensparen iets voor jou. Met groensparen zet je jouw spaargeld in voor projecten die goed zijn voor het milieu en de samenleving. Zo doe je iets goeds voor de aarde én kan je spaargeld groeien. Met groensparen maak je dus verschil voor je eigen portemonnee en voor de planeet.

Fiscale voordelen van groen spaardeposito

Belastingvoordeel

Groensparen biedt niet alleen de mogelijkheid om op een duurzame manier te sparen, maar kan ook fiscale voordelen opleveren. Door te groensparen kan je mogelijk besparen op de vermogensrendementsheffing in box 3. Dit betekent dat je belastingvoordeel kunt behalen over je groene vermogen. Daarnaast ontvang je een extra vrijstelling voor groen vermogen tot €65.072,-. Heb je meer groen vermogen dan deze grens, dan betaal je alleen belasting over het bedrag dat boven deze grens uitkomt.

Een ander fiscaal voordeel van groensparen is de heffingskorting van 0,7% over je groene vermogen. Dit kan resulteren in een lagere belastingaanslag. Het is belangrijk om te vermelden dat het belastingvoordeel afhankelijk is van je persoonlijke situatie en onderhevig kan zijn aan eventuele wijzigingen in de belastingregels.

Daarom is groensparen met name interessant voor mensen met een groot vermogen aan spaargeld en beleggingen. Door te kiezen voor groensparen kan je niet alleen profiteren van een duurzame manier van sparen, maar ook van diverse fiscale voordelen die het groensparen met zich meebrengt.

Groen sparen belastingvoordeel

 • Besparing op vermogensrendementsheffing in box 3
 • Extra vrijstelling voor groen vermogen tot €65.072,-
 • Heffingskorting van 0,7% over je groene vermogen

Met een groen deposito kan je niet alleen bijdragen aan een duurzamere wereld, maar ook profiteren van aantrekkelijke fiscale voordelen. Informeer bij je bank naar de mogelijkheden van groensparen en ontdek hoe je kan profiteren van deze voordelen.

Nederlandse Depositogarantie bij groen sparen

Wanneer je kiest voor groen sparen, is het van belang om rekening te houden met de veiligheid van je spaargeld. In Nederland ben je verzekerd door de Nederlandse Depositogarantie, die je spaartegoeden beschermt tot een bedrag van €100.000 per persoon. Dit houdt in dat, mocht de bank onverhoopt in financiële problemen komen, je tot dit bedrag gecompenseerd wordt.

groen sparen

Waar kan je groensparen?

Als je geïnteresseerd bent in groensparen, zijn er verschillende banken die een groen spaardeposito aanbieden. De meeste grootbanken bieden de mogelijkheid om te groensparen aan, waarbij je geld wordt ondergebracht bij een moederbedrijf van de bank. Dit betekent dat je te maken heeft met een dubbele depositogarantie. Zowel je groenspaarrekening als je reguliere spaarrekening zijn beschermd tot €100.000 per persoon. Het groensparen zorgt ervoor dat je kunt bijdragen aan een duurzamere wereld terwijl je geld groeit.

Een andere optie is om te investeren in een groenfonds dat gespecialiseerd is in duurzame investeringen. Deze fondsen investeren in projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving, zoals natuur- en milieubescherming, circulaire economie en duurzame energie. Door te kiezen voor groensparen via een groenfonds, kan je je geld op een verantwoorde en duurzame manier laten groeien.

Kijk voor meer informatie over groensparen bij je bank of informeer naar de mogelijkheden bij een gespecialiseerd groenfonds. Door bewust te kiezen voor groensparen, draag je bij aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van groen sparen?

Groen sparen stelt je in staat om uw geld te laten groeien op een milieuvriendelijke manier, terwijl je bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Welke rente en belastingvoordelen zijn er bij het Groen Spaardeposito?

Het Groen Spaardeposito biedt fiscale voordelen, zoals mogelijke besparing op vermogensrendementsheffing in box 3 en een extra heffingskorting van 0,70% over het saldo op 1 januari.

Wat is groensparen?

Groensparen houdt in dat je spaargeld wordt ondergebracht in een groenfonds en minimaal 70% van je geld wordt geïnvesteerd in groene projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving.

Wat zijn de fiscale voordelen van groensparen?

Een groen spaardeposito kan fiscale voordelen met zich meebrengen, zoals besparing op vermogensrendementsheffing in box 3 en een heffingskorting van 0,7% over je groene vermogen.

Waar kan ik groensparen?

De meeste grootbanken bieden de mogelijkheid van een groen spaardeposito, waarbij je geld wordt ondergebracht bij een moederbedrijf van de bank. Daarnaast kan je investeren in een groenfonds dat gespecialiseerd is in duurzame investeringen.