Geld Verdienen als Student | 9x manieren voor bijverdiensten

Wil jij geld verdienen als student? Ja dat is zeker mogelijk! Gelukkig zijn er verschillende manieren om online geld te verdienen als student. In dit artikel bespreken we 9 populaire maineren, zoals affiliate marketing, freelancen, het starten van een eigen website of blog, dropshipping, bijles geven, cryptocurrencies en meer. Met deze opties kun je als student flexibel werken en je eigen werktijden bepalen, zodat je het kunt combineren met je studie. Lees verder om te ontdekken welke methode het beste bij jou past en hoe je online geld kunt verdienen als student.

Wat we behandelen

 • Verschillende manieren om als student bij te verdienen door bijv. affiliate marketing, freelancen en het starten van een eigen website of blog.
 • Met affiliate marketing kun je commissies verdienen door producten of diensten van anderen te promoten.
 • Als freelancer bepaal je zelf waar en wanneer je werkt en kun je verschillende freelance taken uitvoeren.
 • Met een eigen website of blog kun je geld verdienen door waardevolle content te delen en advertenties te plaatsen.
 • Naast deze methoden kun je ook geld verdienen met dropshipping, online beleggen, cryptocurrencies en meer.

1. Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een populaire manier om geld te verdienen als student. Je kunt commissies verdienen door producten of diensten van anderen te promoten. Als student kun je affiliate marketeer worden voor producten die interessant zijn voor je doelgroep, zoals studieboeken, laptops voor studenten of online cursussen.

Door waardevolle content te creëren en je affiliate links te delen, kun je passief inkomen genereren. Het enige wat je hoeft te doen is de producten aan te bevelen aan je medestudenten en als zij een aankoop doen via jouw link, ontvang je een commissie. Dit betekent dat je geld kunt verdienen terwijl je slaapt of studeert! Het is een geweldige manier om een extra inkomen te genereren zonder dat je een fysieke winkel of voorraad nodig hebt.

affiliate marketing

Het is belangrijk om producten te kiezen die aansluiten bij de interesses van je doelgroep. Als student kun je bijvoorbeeld studiegerelateerde producten promoten, zoals samenvattingen, hulpmiddelen voor onderzoek of online cursussen.

Wist je dat…

 • Bepaal je niche en doelgroep.
 • Kies affiliate programma’s die relevant zijn voor je niche.
 • Meld je aan bij de gekozen affiliate programma’s en ontvang je unieke affiliate links.
 • Creëer waardevolle content, zoals blogartikelen, video’s of social media posts, waarin je de affiliate producten aanbeveelt.
 • Deel je content met je doelgroep en motiveer hen om via jouw affiliate links te kopen.
 • Monitor je statistieken en commissies om te zien welke strategieën goed werken en optimaliseer je affiliate marketing activiteiten.

Affiliate marketing biedt studenten de mogelijkheid om op een flexibele manier geld te verdienen. Je kunt werken wanneer het jou uitkomt en je studie hier gemakkelijk mee combineren. Met de juiste strategieën en door consequent waardevolle content te creëren, kun je een solide passief inkomen opbouwen met affiliate marketing.

Ontdek meer over affiliate marketing

2. Freelancen

Als student wil je graag wat extra geld verdienen naast je studie, maar je hebt wel behoefte aan flexibiliteit. Freelancen is een ideale manier om online geld te verdienen als student, omdat je kunt werken op momenten die jou het beste uitkomen.

Freelancen online

Als freelancer werk je op projectbasis en bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Er zijn tal van freelance opties beschikbaar voor studenten, waaronder schrijven, grafisch ontwerp, web ontwikkeling, vertalingen, sociale media beheer en meer. Het enige wat je nodig hebt, is kennis en vaardigheden in een specifiek vakgebied.

Je kunt eenvoudig je freelance werk presenteren aan potentiële klanten door middel van een portfolio of eigen website. Hiermee laat je zien wat je kunt en trek je de aandacht van opdrachtgevers. Daarnaast zijn er online platforms zoals Upwork, Fiverr en Freelancer waar je freelance opdrachten kunt vinden.

Wist je dat…

 • Freelancen je de kans geeft om werkervaring op te doen in je vakgebied?
 • Als freelancer kun je zelf je tarieven bepalen en dus meer verdienen dan een reguliere bijbaan?
 • Je als online freelancer kunt samenwerken met opdrachtgevers over de hele wereld?

Als student biedt freelancen je de vrijheid om je eigen werkritme te bepalen en je studie met je werk te combineren. Het is een flexibele en lonende manier om online geld te verdienen.

3. Invullen van online enquêtes

Als student kun je een leuk zakcentje bijverdienen door het invullen van online enquêtes. Het werkt simpel: je meldt je aan bij een enquête-website, vult enquêtes in die passen bij jouw interesses en krijgt hiervoor een kleine vergoeding of punten die je kunt inruilen voor cadeaubonnen. Het is super flexibel, want je kunt ze invullen wanneer het jou uitkomt, of je nu thuis bent of tussen de colleges door. Plus, je mening helpt bedrijven en onderzoekers, en dat voelt ook nog eens goed!

4. Eigen Website of Blog

Een eigen website of blog is een leuke manier voor studenten om online wat bij te verdienen. Als je een website of blog start, kun je passies en kennis met veel mensen delen en tegelijk inkomsten genereren, zonder dat je technisch onderlegd hoeft te zijn. Advertenties bieden een kans op passief inkomen door waardevolle content te publiceren binnen jouw niche en lezers te betrekken.

Delen wat je weet via een blog kan anderen inspireren en onderwijzen, of het nu gaat om jouw studie, hobby’s of reiservaringen. Door consistent unieke content te bieden, kun je een trouwe lezersgroep opbouwen en een expertstatus bereiken.

Geld verdienen met je blog kan door advertenties van platforms zoals Google AdSense, en door samen te werken met merken voor gesponsorde content. Effectieve monetisatie hangt af van de kwaliteit en relevantie van je artikelen, en de interactie met je publiek. Betrokkenheid vergroten kan door interactie op sociale media en het stimuleren van conversaties op je blog.

5. Bijles geven

Wil je als student een extra zakcentje verdienen en ben je goed in een bepaald vak? Dan is bijles geven een super idee! Door je kennis te delen, help je niet alleen andere studenten vooruit, maar verstevig je zelf ook je vaardigheden. Bovendien staat deze ervaring fantastisch op je cv en bouw je een nuttig netwerk op. En je weet maar nooit, misschien ontdek je wel dat je een passie hebt voor lesgeven!

online geld verdienen als student

6. Vertalen van teksten

Vertalen is het omzetten van woorden en zinnen naar een andere taal. Dit is nuttig om te communiceren met anderssprekenden of informatie wereldwijd te delen. Goede vertalingen vatten ook culturele nuances en spreekwijzen van de doeltaal. Machinevertaling versnelt het proces, maar voor de beste kwaliteit zijn menselijke vertalers vaak nodig. Een nieuwe taal leren is eveneens een vorm van vertalen met nieuwe woorden en uitdrukkingen.

Studenten kunnen met tekstvertaling bijverdienen, bijvoorbeeld via Fiverr, en zo je taalvaardigheden verbeteren en werkervaring op doen.

7. Dropshipping

Een populaire optie is dropshipping. Met dropshipping kun je een e-commerce bedrijf starten zonder zelf voorraad te hoeven houden. Je kunt producten rechtstreeks van leveranciers naar klanten laten verzenden, waardoor je geen logistieke rompslomp hebt. Dit maakt dropshipping een ideale methode voor studenten die graag een webshop willen beginnen.

8. Cryptocurrencies

Een andere interessante mogelijkheid om online geld te verdienen is door te beleggen. Je kunt bijvoorbeeld investeren in aandelen of cryptocurrencies. Beleggen biedt de kans om je geld te laten groeien door het te investeren in verschillende activa. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen en je bewust te zijn van de risico’s voordat je begint met beleggen.

9. Cashback apps

Een andere manier om wat extra geld te verdienen is door gebruik te maken van cashback en spaarprogramma’s. Met cashback ontvang je een percentage van je aankoopbedrag terug wanneer je online winkelt via speciale cashback-websites. Spaarprogramma’s belonen je voor het voltooien van bepaalde taken of acties, zoals het lezen van e-mails of het invullen van enquêtes. Als laatste kun je overwegen om een eigen webshop te beginnen en producten te verkopen die je interessant vindt of waar je zelf ervaring mee hebt.

Geld verdienen als student

Al zoekend naar manieren om als student een extra zakcentje te verdienen, stuiten we op talrijke mogelijkheden; van affiliate marketing, freelancen, en het opzetten van een eigen website tot dropshipping en investeren in cryptocurrencies. De flexibiliteit van deze online inkomstenbronnen maakt ze perfect voor een druk studentenleven. Door slimme keuzes en een beetje inzet kun je je studietijd niet alleen leuker maar ook lucratiever maken. Waag je in de wereld van online geld verdienen en vind de methode die het beste bij jouw lifestyle past!