Oneplanetcrowd en Invesdor bundelen krachten

In een baanbrekende ontwikkeling in de wereld van duurzame financiering, is het Nederlandse financieringsplatform Oneplanetcrowd gefuseerd met het Europese Invesdor Group. Deze fusie heeft geleid tot de creatie van het grootste Europese platform voor impact investing, een belangrijke stap in de groei van duurzame investeringen in Europa.

Oneplanetcrowd en Invesdor bundelen krachten

Oneplanetcrowd, bekend om haar focus op duurzame projecten, is nu formeel onderdeel van de Invesdor Group. De samensmelting van deze twee krachtige entiteiten brengt meer dan 438 miljoen euro aan investeringen samen, met een gecombineerde invloed van meer dan 170.000 investeerders die hebben bijgedragen aan meer dan 800 projecten. Dit maakt het nieuwe platform een van de grootste crowdfunding-initiatieven in Europa(1).

Volgens Maarten de Jong(2), managing director van Oneplanetcrowd en Invesdor Benelux, markeert deze stap een belangrijke ontwikkeling in de wereld van online investeringen. Beide organisaties zullen binnenkort gezamenlijk opereren onder het platform Invesdor.com, wat de toegankelijkheid en impact van duurzame investeringen zal vergroten.

De fusie biedt Oneplanetcrowd toegang tot de uitgebreide investeerdersbasis van Invesdor, actief in landen zoals Finland, Duitsland en Oostenrijk. Tegelijkertijd zal Invesdor profiteren van de expertise en het netwerk van Oneplanetcrowd in de Benelux, bekend als een vooraanstaand duurzaam financieringsplatform.

Deze ontwikkeling is niet alleen een mijlpaal voor beide bedrijven, maar ook voor de sector van duurzame financiering in Europa. Met een groeiende focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord investeren, biedt dit nieuwe platform uitgebreide mogelijkheden voor investeerders en ondernemers die streven naar een positieve impact op de wereld.