Horeca Crowdfunding: Risico’s, rendementen en platforms

Ben je nieuwsgierig naar een innovatieve financieringsmethode voor de horecasector? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel gaan we dieper in op Horeca crowdfunding. Wat het is, waarom het een aantrekkelijke optie kan zijn en welke platforms beschikbaar zijn om te investeren in de horeca. Laten we beginnen!

Wat we behandelen

  • Wat horeca crowdfunding is
  • Waarom je zou kiezen voor crowdfunding in de horeca
  • De risico’s die erbij horen
  • Wat voor rendementen je kan verwachten

Wat is Horeca Crowdfunding?

Horeca crowdfunding is een financieringsmethode waarbij mensen investeren in horecagelegenheden. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in restaurants, cafés en hotels. Het stelt ondernemers in staat om kapitaal op te halen voor hun projecten. Tegelijkertijd betrek je investeerders bij de groei van de horecasector.

Horeca crowdfunding

Waarom Kiezen voor Horeca Crowdfunding?

Horeca crowdfunding biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele financieringsmethoden. Ondernemers kunnen financiering verkrijgen zonder banken of traditionele leningen. Dit opent de deur naar meer potentiële investeerders in de horeca.

Daarnaast kan Horeca crowdfunding leiden tot betrokkenheid en ondersteuning van de lokale gemeenschap. Investeerders voelen zich verbonden met het project en hebben een persoonlijk belang bij het succes ervan. Dit kan leiden tot mond-tot-mondreclame en een grotere klantenkring.

Als laatste zorgt een crowdfunding project direct voor publiciteit. Je project kan door veel mensen worden opgemerkt via een crowdfunding platform. Zelfs als iemand niet in je project investeert, helpt dit bij het vergroten van je bekendheid.

De Risico’s van Horeca Crowdfunding

Zoals bij elke investering zijn er ook risico’s verbonden aan Horeca crowdfunding. Het succes van een horecagelegenheid hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, de kwaliteit van het eten en de service, evenals de concurrentie in de omgeving. Als investeerder is het belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s en grondig onderzoek te doen voordat je investeert.

Tegelijkertijd biedt Horeca crowdfunding ook potentieel aantrekkelijke rendementen. Met een succesvol project kunnen investeerders genieten van financiële voordelen. Dit kan winstdelingen of waardestijging van hun aandelen zijn.

Om investeerders te beschermen, worden vaak zekerheden geboden, zoals aandeelhoudersovereenkomsten of terugkoopclausules. Het is belangrijk om dit te begrijpen voordat je besluit te investeren.

Welk rendement kan je behalen?

Crowdfunding in de horeca is een groeiende trend in Nederland. Het biedt zowel investeerders als ondernemers unieke mogelijkheden. Voor investeerders is het belangrijk om te weten wat de potentiële rendementen zijn. Horeca Crowdfunding is een Nederlands platform voor de horeca industrie, opgericht in 2013. Het platform biedt leningen aan vanaf 60.000 euro, met een gemiddeld leenbedrag van 173.000 euro.

Het gemiddelde nettorendement van investeringen via dit platform ligt rond de 6%. Ondernemers bepalen zelf de rente van hun projecten, die meestal tussen de 5% en 9% ligt. Horeca Crowdfunding brengt investeerders een eenmalige bemiddeling fee van 1% in rekening bij de eerste uitbetaling van rente en aflossing.

Investeren in Horeca via Platforms

Er zijn verschillende platforms beschikbaar waar je kunt investeren in horecaprojecten. Deze platforms bieden veel projecten om uit te kiezen. Het is belangrijk om te kijken hoe het platform presteert. Andere factoren zijn de transparantie van het project en de ondersteuning voor investeerders.

Hieronder een aantal horeca crowdfunding platformen.

CrowdAboutNow
Website

CrowdAboutNow

CrowdAboutNow is dé crowdfundingplatform voor ondernemers die zelfstandig willen groeien. Het is opgericht in 2009 en was een van de eerste crowdfunding organisaties in Nederland. Het platform ondersteunt startende, groeiende en veranderende ondernemers met een sociaal hart. Financiering wordt gezocht via betrokkenheid van het netwerk, inclusief klanten, partners en fans.


horeca crowdfunding logo
Website

Horeca Crowdfunding

Horeca Crowdfunding Nederland is het enige crowdfunding platform in Nederland dat zich richt op de horeca en aanverwante sectoren. Het platform wordt ondersteund door Hoog BV, I.M. Hospitality BV en Hospitality Concept Group BV. Het heeft een Europese vergunning onder ECSPR en wordt gereguleerd door de AFM en DNB.


Investeerinhoreca.nl

Investeerinhoreca.nl is een platform waar horecaondernemers financieringsaanvragen indienen met ondersteuning van Geldvoorelkaar.nl. Samen vinden ze de juiste investeerders voor financieringstrajecten in de horeca. Investeerders rekenen op begeleiding van de horecaondernemer en een deskundige adviseur.

Elk platform heeft zijn eigen unieke kenmerken en focusgebieden. Het is de moeite waard om ze te verkennen en te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Conclusie

Horeca crowdfunding is een andere manier van financiering voor ondernemers. Het stelt investeerders in staat om de groei van de horecasector te ondersteunen. Het is belangrijk om te begrijpen welke risico’s en rendementen er zijn bij beleggen. Doe onderzoek voordat je investeert. Met de juiste aanpak kan Horeca crowdfunding een win-win situatie creëren voor zowel ondernemers als investeerders.

We hopen dat je deze blogpost nuttig vond. Hopelijk heeft het je geholpen om Horeca crowdfunding beter te begrijpen. Als je meer wilt weten of als je klaar bent om te investeren, bezoek dan onze website en ontdek de mogelijkheden. Succes met je investeringen en moge je projecten floreren in de bruisende horecasector!