Super Lancering en Vanguard’s Weerstand: Spot Bitcoin ETF Schiet Voorbij $1.7 Miljard, maar Zonder Vanguard’s Handel

De lancering van de allereerste spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten markeert een significant moment in de handel van digitale activa. Het fonds heeft indrukwekkend snel de aandacht van beleggers getrokken en heeft al een handelsvolume van meer dan $1.7 miljard bereikt, wat duidt op een groeiend vertrouwen in en interesse voor cryptocurrency. Deze gebeurtenis benadrukt de toenemende acceptatie van digitale valuta in de financiële wereld.

bitcoin etf gelanceerd

Op donderdag, direct na de goedkeuring door de Securities and Exchange Commission (SEC), begonnen de spot Bitcoin ETF’s te handelen op de Amerikaanse effectenbeurzen. Deze goedkeuring resulteerde in een aanzienlijke stijging van Bitcoin’s waarde, waarbij de prijs van de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie met 7,6% steeg naar $48.517 rond 9:45 uur.

Deze ontwikkeling volgt op langdurige anticipatie in de cryptowereld, waarbij men reikhalzend uitkeek naar de handel in Bitcoin Spot ETF’s. De realiteit overtrof de verwachtingen, met een handelsvolume dat al snel de grens van 1.7 miljard dollar passeerde. Dit fenomeen werd ook weerspiegeld in trends op financiële platforms zoals Yahoo Finance, waar de tickers van BlackRock’s IBIT en Grayscale’s GBTC de lijst aanvoerden.

Analisten en experts volgen de situatie op de voet. Bloomberg Intelligence-analist Eric Balchunas benadrukte op Twitter het vermogen van ETF’s om verschillende marktomstandigheden te weerstaan, met verwachtingen dat de spreads en premies/kortingen in de loop van de tijd in de VS zullen verkleinen, zoals ook in Europa gezien is.

Ontdek de beste crypto exchanges

Vanguard Weigert Handel in Spot Bitcoin ETF Ondanks Explosieve Start

Ondanks de explosieve start van de spot Bitcoin ETF, die meer dan $1.7 miljard aan handelsvolume heeft bereikt, heeft Vanguard, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, duidelijk gemaakt dat het deze ETF niet zal verhandelen. Dit standpunt van Vanguard is opmerkelijk, gezien het bedrijf meer dan 7 biljoen dollar aan activa onder beheer heeft.

Vanguard heeft een reputatie voor het aanbieden van breed gespreide en lage-kosten indexfondsen en ETF’s. Hun beslissing om de spot Bitcoin ETF niet te verhandelen, zelfs niet voor een klant met meer dan 7 biljoen dollar aan beheerde activa, benadrukt hun voorzichtige benadering van cryptocurrency-investeringen. Het bedrijf heeft in het verleden zijn terughoudendheid uitgesproken over het omarmen van cryptocurrencies als een legitieme assetklasse, wijzend op de hoge volatiliteit en regelgevingsonzekerheden.

Deze beslissing van Vanguard staat in contrast met de recente ontwikkelingen en het enthousiasme rond de spot Bitcoin ETF’s. Terwijl vele financiële instellingen en investeerders de nieuwe ETF’s omarmen, blijft Vanguard vasthouden aan een meer traditionele investeringsfilosofie. Dit benadrukt de verdeeldheid in de financiële sector over de aanpak en acceptatie van cryptocurrencies.

Deze houding van Vanguard kan invloed hebben op de perceptie en het adoptietempo van Bitcoin ETF’s binnen de bredere financiële gemeenschap. Ondanks de groeiende interesse en het toenemende handelsvolume, laat de beslissing van Vanguard zien dat er nog steeds significante obstakels zijn voor de volledige integratie van cryptocurrencies in traditionele financiële portfolio’s.

finst goedkoopste transacties